kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Virginia Foxx, işadamı damadı Mustafa Özdemir’le birlikte

'Torunlarıma leke bulaşmasın'

Gökçen KESGİN/ DIŞ HABERLER
ATAA Başkanı Evinch: Türk damadı olan Kongre üyesi Foxx, torunlarına leke bulaşmasın diye soykırım tasarısına karşı Türkiye'yi destekledi..
ABD'de Türkiye için lobi yapan, Kongre üyeleriyle görüşüp, Türkiye'nin tezlerini anlatan Türk Amerikan Dernekleri Birliği (ATAA) yeni Başkanı Günay Evinch, damadı Türk olan ABD Kongre üyesi Virginia Foxx'un torunlarına leke bulaşmaması için Türkiye'ye destek verdiğini anlattı. Kongre üyeleri ile görüşen Evinch, şöyle konuştu:

TÜRK OLUNCA DEĞİŞTİ
"Soykırım tasarısını engelleme çalışmamıza destek veren Kongre üyeleri var. Mesela Kuzey Carolina Kongre üyesi Virginia Foxx. Kızı Türk işadamı Mustafa Özdemir'le evli. Foxx, 'Torunlarıma soykırım lekesi bulaştırmam' diye bizimle çalışıyor. Zaten Kongre'de saygın bir isim. Meslektaşlarına mektup yazıp, 'Tasarıdan vazgeçin' baskısı yapıyor. Kapıdaki polisleri bile soykırımın yalan olduğuna ikna etti! Bir de Floridalı Milletvekili Ros Lehtinen var... Daha önce Ermeni tasarısına evet oyu veriyordu. Biz köklerinin Türkiye'ye dayandığını bulduk. Atalarının Türkiye'den geldiği ortaya çıkınca 'hayır cephesine' katıldı.

6 ÜYE DAHA 'HAYIR' DEDİ
Tasarıya karşı çıkanların sayısı artıyor. Bu hafta 6 üye (Tim Holden, Hank Johnson, Doug Lamborn, Harry Mitchell, Randy Kuhl, Elijah Cummings), geçen hafta 11 kişi, ondan evvel de 7 kişi desteğini çekti. Tasarının geçmesi için 437 üyenin yarısından fazlasının desteği gerekli. Hayır diyenler 105, evet diyenler 200 kişi. Kararsızları etkilemeye çalışıyoruz. Senatör yardımcıları da 'Tasarı geçerse Türkiye Kuzey Irak'a kesinlikle girer' diyor. Mehmetçik'de destek kampanyası başlattık. Kongrede'de lobi yapıp, terörü anlatıyoruz." Bu arada 29 Ekim'in ABD'de kutlanması için Foxx ve 4 Kongre üyesinin Temsilciler Meclisi'ne karar tasarısı sunduğu öğrenildi.
Haberin fotoğrafları