kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İki kocası da şehit olan kadın

Sinan AYDIN ERZURUM
Kardeş olan iki eşini de PKK katletti. 4 çocuğu olan Nezahat Üstündağ, "Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez" diyor Kardeş olan iki eşini de PKK katletti. 4 çocuğu olan Nezahat Üstündağ, "Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
İki kocası da şehit olan kadın
Erzurum'da kardeş olan iki eşini ve bir kayınbiraderini teröre kurban veren 40 yaşındaki Nezahat Üstündağ, 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Şenkaya ilçesi Dokuz Elma Köyü'nde yaşayan Nezahat Üstündağ, 1981 yılında çocukluk aşkı mühendis Üstündağ'la resmi nikâhsız evlendi. Evliliği süresince Serkan ve Vildan adlı iki çocuğu oldu. Ancak 1987'de bir gece teröristler köyü bastı. Tüm köylüleri köy meydanında toplayan PKK'lı teröristler, güvenlik güçlerine bilgi sızdırdığı iddiasıyla mühendis Üstündağ'ı eşinin gözleri önünde öldürdüler. Nezahat Üstündağ, iki çocuğuyla kayınpederinin evine sığındı.

TÖRE DEVREYE GİRDİ
Aile fertleri "töre" gereği genç kadını, eşinin kardeşi Ekrem ile 1990 yılında evlendirdi. İkinci eşiyle resmi nikâhla evlendirilen Üstündağ'ın Serhat ve Hatıra adlı iki çocuğu daha oldu. Genç kadın tam yeni hayatına alışmaya başlamıştı ki, 1992 yılında teröristler yine köyü bastı. Gönüllü köy korucusu olan eşi Ekrem (24) ve eşinin kardeşi Yasin'i (21) yanlarına alan PKK'lı teröristler, iki kardeşi ağabeylerinin mezarı başına götürüp, acımadan orada öldürdüler. İkinci eşini ve kayınbiraderini de teröre kurban veren genç kadın tekrar kayınpederinin yanına sığındı. Maddi durumu iyi olmayan kayınpeder, tüm çocuklarını teröre kurban vermenin acısını yaşarken, Nezahat Üstündağ şehir merkezine göç etmeye karar verdi. Evlerde temizlik yaparak çocuklarını geçindirmeye başladı.

"ÖCALAN RAHAT YAŞIYOR"
Nezahat Üstündağ'a ilkinde resmi nikâhı olmadığı için ikinci eşinden dolayı iki çocuğuna bin 400 YTL, kendisine de bin 400 YTL olmak üzere toplam 2 bin 800 YTL şehit maaşı bağlandı. Nezahat Üstündağ, bu maaşla Vildan (26) ve Serkan'ı (24) üniversitede okuttu. Diğer iki çocuğu ise lisede okuyor. Üstündağ, "Beni üzen şey iki eşimi toprağa vermek değil de bölücübaşı Apo'nun cezaevinde rahat bir şekilde hayatını yaşıyor olması" diyor.