kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Saldırı hazırlığındaki 30 terörist öldürüldü

ANKARA
PKK, Dağlıca'daki gibi Yeşilova Karakolu'na saldırmak üzere iken pusuya düştü. 100 kişilik grup Irak topraklarında 'ateşle' takip edilerek püskürtüldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Saldırı hazırlığındaki 30 terörist öldürüldü
PKK'lı teröristlerin, Hakkâri Dağlıca'da 12 askerin şehit verildiği saldırıdan iki gün sonra, bir başka askeri birliğe yine büyük çaplı saldırıya hazırlandığı ortaya çıktı. Ancak bu kez, Irak sınırında konuşlu Hakkâri- Yeşilova Sınır Karakolu, PKK'nın hain pususunu tespit etti ve Türk askeri teröristlere ateş açtı. Irak topraklarına kaçan teröristler takip edildi ve en az 30'u öldürüldü.

HARİTASI DA VERİLDİ
Genelkurmay'ın internet sitesine konulan basın açıklamasına göre, 23 Ekim Salı günü saat 22.00 sıralarında, Türkiye-Irak sınırı üzerinde konuşlu Yeşilova Hudut Karakolu, kalabalık bir terörist grubunu saldırı hazırlığı halindeyken tespit etti. Terörist grup; tank, topçu ve diğer ağır silahlarla anında ve yoğun şekilde ateş altına alındı. Bunun üzerine Irak topraklarına kaçmaya başlayan terörist grup, ateşlerle takip edildi. Genelkumay'ın açıklamasında, "Olaydan sonra bölgedeki kaynaklardan ve diğer vasıtalardan elde edilen istihbarat bilgilerinden, 30'dan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmiştir. Arazi arama ve tarama faaliyetleri devam etmektedir" denildi. Genelkurmay açıklamasında olayın meydana geldiği yerin haritasını da verildi.

'CANIMIZ, KANIMIZ PAHASINA'
Genelkurmay açıklamasında terörle mücadeledeki kararlılığın da bir kez daha altı çizildi ve "TSK dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanın bütünlüğü ve milletin huzuru için üzerine düşen görevi kahramanca, canı ve kanı pahasına yapmaya devam edecektir" denildi. Saldırı hazırlığındayken etkisiz hale getirilen terörist grubun 80-100 kişi olduğu belirtildi. Teröristlerin cesetleri yanlarında götürdükleri ve yaralılarla birlikte Kuzey Irak'taki hastanelere kamyonlarla taşıdıkları da gelen haberler arasında.
Haberin fotoğrafları