kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Kurlarla ilgili bütün tahminler safsatadır"

Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili yaşanan böylesine önemli günlerden geçiyoruz. Şimdi peki ne olabilir? Dolar bu seviyelerde kalacak mı?
Akın Öngör, "Bu hayat böyle devam etmez. Yaşam öyle statik' değil" görüşünde. Ama tabi şunu da eklemeden edemiyor:
"Kurlarla ilgili ileriye dönük yapılan bütün tahminler safsatadır."
Tahminde bulunanlar olduğunu söylüyorum. Diyor ki, "Kimse bilemez. Hiçbir iktisatçı da bilemez. Bilirim diyen varsa şayet sadece cahildir. Dememelerini öneririm'
Akın Öngör, yukarıdaki cümleyi bitirirken bankacılık yaptığı dönemle ilgili ilginç bir anekdotu anlatıyor:
"Banka genel müdürü olarak yurtdışında olduğum dönemde, aynı gün bir büyük konferansa katıldım. Bir ara Deutsche Bank'ın bu konudaki en üst, genel müdür seviyesindeki kişisiyle sohbet ettim. O zaman Eurodolar paritesini bankanın ne beklediğini sordum. Bana önümüzdeki altı ayda ne beklediklerini, ne olacağını net bir ifadeyle söyledi. Döndüm, aynı konferansın öğlen yemeğinde, Citibank'ın çok önemli bir yöneticisinin yanında oturdum ve aynı soruyu ona sordum. Deutsche Bank'ın yöneticisinin söylediğinin tam tersini söyledi, 'Euro şu şu sebeplerden gerileyecek, dolar da şu şu sebeplerden yükselecek. Önümüzdeki altı aylık bakış açımız bu' dedi. Yani tam birbirinin zıddı iki görüş. İkisinin de dediği olmadı son iki altı ay içinde. Düşünün ki, bu kadar büyük kurumlarda paranın idaresinde, bütün bilgiler geldiği halde. Onun için ben biliyorum diyen varsa, yanılıyor. "