kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Selim Soydan Neslişah Alkoçlar Hülya Koçyiğit

'Selim Bey işimi hiç sorun etmedi'

İLİŞKİLİ HABERLER
'Selim Bey işimi hiç sorun etmedi'
* Siz kadın sorunları üzerine çeşitli çalışmalarda bulundunuz. Günümüzde egemenlik kadınlara geçiyor. Sizce bu bir süre sonra erkek sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur mu?
Egemenlik ille de bir tarafta olmak zorunda değil. Olursa sorunlar çıkar ve her iki taraf da aynı acıları yaşar. Bu nedenle her iki tarafında eşit egemenlik haklarına sahip olması gerekir. Böyle yaşamayı öğreneceğiz. Ayrıca ben egemenliğin kadınlara geçtiğine inanmıyorum... Kadınlar sadece haklarını elde ediyor.

GEÇİŞ DÖNEMİNDEYİZ


* Kadınların kariyer için evliliklerini ikinci plana attıkları söyleniyor. Bu durum toplumda bazı dengeleri bozmaz mı?
Kadın, evinde ne kadar başarılı olursa olsun saygı göremiyorsa, takdir edilmiyorsa; enerjisinin çoğunu iş hayatında kullanmak istemesi doğal. Şu anda toplum olarak bir geçiş dönemindeyiz. Kadınların yoğun olarak iş hayatına girmesinin üzerinden kaç yıl geçti ki?

* Uzlaşma için zamana mı ihtiyaç var sizce?
Zamanla bütün taşlar yerine oturacak. Erkeklerle kadınlar farklı gezegenlerde yaşayamayacağına göre; bu dünyada birlikte yaşayıp, birlikte mutlu olmayı öğrenecekler!

* Siz de kariyer yaptınız, evlendiniz ve anne oldunuz. Her alanda başarılı olmanızın nedeni yeteneğiniz mi, yoksa bunun bir formülü var mı?
Çiftler birbirlerini iteklerse birlikte başarılı olabilirler. Aksi takdirde başarı sadece bir ütopya olarak kalır. Hiç kimse tek başına bir anlam ifade etmez. Selim Bey (Soydan), beni hep iteklemiştir, işimi hiçbir zaman sorun etmemiştir, başarılarımı kıskanmamıştır. Sorumluluklarımızı paylaştık. Birbirimizden beklentilerimizi kişisel egolarımız haline getirmedik. İşte formülümüz bu!