kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

BBC'de işten çıkarmalar gündemde

Yeni Haber
İngiltere'nin saygın yayın kurumu BBC'de işten çıkarmalar tekrar gündeme geldi. BBC Genel Direktörü Mark Thompson'un 2 bin 800'yi kişinin işten çıkarılmasına yönelik planı yarın açıklaması bekleniyor.

Thompson'un muhtemel adımına karşılık çalışanlar ve sendikalar, yayın kalitesinin düşebileceği uyarısında bulundu. Ayda 35 milyon kişinin ziyaret ettiği belirten kanalın internet sitesinin de işten çıkarmalardan etkileneceği kaydedildi. İşten çıkarmalar olacağına dair kanaat nedeniyle çalışanların moralsiz olduğu ve Thompson'un ne yapmaya çalıştığına dair soru işaretlerine sahip oldukları bildirildi. Çalışanlardan biri, "Çalışanların morali çok kötü." şeklinde konuştu.

200'den fazla ülkeye yayın yapan BBC World ve BBC World radyo kanalının işten çıkarmalardan direk olarak etkilenmeyeceği kaydedildi.
Sendikalar, 500-600 kişinin haber bölümünden olmak üzere toplam 2 bin 800 kişinin işten çıkarılmasını beklediklerini kaydetti. BBC Genel Direktörü Thompson, 6 yıllık dönemde şirketin 2 milyar sterlin açığı olduğunu öne sürerek çalışan sayısının azaltılması gerektiğini ifade etti. Ancak çalışanlar ve uzmanlar, işten çıkarmaların yayın kalitesi etkileyeceği görüşünde. Westminster Üniversitesi'nden Profesör Steven Barnett, BBC'nin "Muhabirimizden" gibi kaliteli yayınların etkileneceği yorumunda bulundu.BBC'de 2 yıl önce de 3 bin 780 kişinin işten çıkarılmasına ilişkin bir plan açıklanmıştı.

CHA