kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tezkere korkusu ile petrol 88 dolara çıktı

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin finans piyasalarının bazı zorluklarla karşılaşabileceği mesajları ile dünya borsaları değer kaybederken, içeride de tezkere tedirginliği ile borsa yüzde 1.8 değer kaybetti. Dolar 1.23 YTL'ye fırladı ve bono faizleri de yüzde 16.42'ye yükseldi. New York Economic Club'da bir konuşma yapan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, "Finans piyasalarındaki koşullar, ağustos ortasındaki fırtınanın en kötü halinden sonra düzelme gösterdi ancak piyasa işleyişinin tam olarak iyileşmesi muhtemelen zaman alacak ve bazı zorluklarla karşılaşabiliriz" dedi. Bernanke, Fed'in gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceklerini belirterek, "Fed piyasanın etkin işleyişini desteklemek ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi ve fiyat istikrarını sağlamak için gerektiği gibi davranacaktır" dedi. Fed'in bu ay sonunda gerçekleştirilecek faiz toplantısına ilişkin mesajları alamayan piyasalar tedirgin oldu. ABD ham petrolü dün tezkere ve operasyon endişesiyle 1.50 dolar arttı. ABD petrolü 87.79 dolara kadar yükselerek, tüm zamanların rekorunu kırdı. Brent petrolü ise 83.94 dolara yükseldi. Merrill Lynch petrol stratejisti Francisco Blanch, petrolün sert bir kış mevsimi ve/veya Irak'ta bölgesel bir riskin ortaya çıkmasıyla varil başına 100 dolara kadar çıkabileceğini öngördü. Oynaklık Endeksi VIX, dün psikolojik sınır olarak kabul edilen 20 dolar seviyesine kadar yükseldi.

BORSA %1.8 DÜŞTÜ
Borsa dün dünya borsalarının düşüşe geçmesi ve Irak'a yapılacak sınır ötesi operasyon risklerinin artmasıyla değer kaybetti.

DOLAR 1.23 YTL'YE ÇIKTI
Dolar dün Başbakan Erdoğan'ın tezkere ve sınır ötesi operasyon ile ilgili açıklamaları sonrası 1.23 YTL'ye kadar yükseldi.

FAİZ %16.42'YE YÜKSELDİ
Bono faizleri de dün yükselişlerini sürdürdü. 6 Mayıs 2009 tarihli gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizi yüzde 16.42'ye çıktı.

ALTIN 767 DOLARI GEÇTİ

Fonların yönelmesi ile altın fiyatları 767.09 dolara kadar yükselerek son 27 yılın en yüksek değerlerine ulaştı.