kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Canlı yayından değil, kulisten kork!

Pazartesi gecesi, üstelik canlı yayında düştüm Seray Sever'in eline. Oktay Kaynarca'yla haftada dört gece Turkmax'ta yaptıkları 'Her Şey Dahil'e bu kez beni davet ettiler. Canlı yayınları sevmiyorum, hatta köşe bucak kaçıyorum. Başına her şey gelebilir ve geri dönüşü yoktur ya, ondan herhalde. Bu kez kaçamadım işte. Seray da çıkartmış benim onunla ilgili yazdığım yazıları, dedi "Düştün elime Ayşe!" Programdan önce kulisteki durum şu:

Herkesin asistanı var
Herkes gayet sakin! Kimi makyaj yaptırıyor, kimi saç. Görevliler gelip gidip bir şeyler anlatıyor. Mesela elinde stüdyo şemasıyla "Gidin şu sağdaki koltuğa oturun Ayşanım!" diyor biri. Tamam anladım! Ama bazı konuklar sözde sakin. Daha işin başından kaprisliler. Belki racon budur! Çünkü var öyle bir devam eden Maksim Gazinosu muhabbeti. Sen bir kadının odasına girdiğinde, sana ters ters bakıyor yanındaki asistanıyla. Onun adı; 'Burası benim kulisim, çık dışarı' bakışı. Ama hepi topu iki adet konuk odası var güzelim. Yoksa ben seni üzer miyim? Belki de benim eşyasızlığım, evden hazır gelmiş halim uymuyordur hadiseye. Herkesin kıyafetleri yayında, benim üstümde. Herkesin asistanı var, benim yanımda eve yemeğe geldikten sonra bana takılan arkadaşım Jülide. Öyle elimde ceketim, kadın konukların odasından kovula kovula yer arıyorum. Sonunda duruma uyanıyorum; oda buldun otur, kim ne derse desin kalkma, aldırma! Ve Oktay geliyor yanıma, sonra Seray. Nasıl rahat, nasıl şeker, nasıl profesyoneller. Hemen kaynıyorum duruma. Sonra programda Seray çıkartıyor yazıları, soruyor. Ama sıkıştırmıyor! Sıkıştırsa da fark etmiyor zaten, alıştım ya. Programın skeçlerini yapan Önder- Ceyhun ikilisi bana şarkı söylüyorlar. Hep bana bir şarkı yazılsın istemiştim, kısmet bugüneymiş. Bu arada Önder, BKM Mutfak'tan ayrıldıkları ve yakında Bakırköy'de yeni bir komedi kulüp açacakları haberini veriyor.

Raconu öğrendim

Ve Oktay kolumdan tutup bana şarkı söyletiyor! Çok şükür Reyhan Karaca imdadıma yetişiyor. İşi bilenin hali başka oluyor tabii. Şarkının lay lay lay kısımları bana kalıyor. Çok zor değil mi? Yani hiç de korktuğum başıma gelmiyor, bu program da böyle bitiyor. Yazarınız, Oktay ve Seray'a teşekkürlerinden bir demet sunuyor. Hem artık kulis raconunu da öğrendim, kim tutar beni.