kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Şişşşt! su var!

Al sana bir kaya, nereye dayarsan daya! Bakın işte Harun Kolçak'ın 'sihirli su makinesi' varmış! Biz daha lıkır lıkır içelim suyu, bilinçsiz bilinçsiz. E suyun hafızası var ya, araştırmalar kanıtlamış ya artık. Bugünden tezi yok, bir bardak su içerken bile ona kadar sayacağız. Başka şansımız yok yani. 'Suyun Hafızası' başlıklı bir yazı aylar önce e-mail kutuma iletilmişti beni pek düşünen arkadaşlarım tarafından. Zaten şu sanal alemde arkadaşlarınız, yemez içmez sizi düşünür. Misal; bitmek bilmeyen 'mucize' mailleri vardır. Önce insanı diyarlardan diyarlara sürükleyen bir hikaye anlatılır. Çok mu beğendiniz? Etkilendiniz?

ARINMIŞ SU İÇ MUTLU OL
Peki! Şimdi sürpriz! Eğer bu e-maili en az 15 kişiye gönderirsen bir dileğin gerçekleşecek / uzaktan sevdiğin arkadaşın gelecek / terk eden sevgilin geri dönecek vs. vs. Ama göndermezsen bütün işlerin ters gidecek. Hadi bakalım, sıkıysa gönderme. Bu e-mail de canım arkadaşlarım tarafından iletilmişti işte. 'Suyun Hafızası' ne ola ki? Özet: Siz uyursunuz, su uyumazmış. Bilim adamları araştırmış. Bir bardak su deyip geçmeyin etrafındaki her konuşmayı, her türlü enerjiyi kaydedermiş. Sonra siz bilmeden bardağı diktiniz mi? Hop! O negatif enerji size geçermiş. İşin yoksa bir bardak suya dikkat et biriyle tartışırken. "Şişşşt, su var" olayı. Eh Harun Kolçak bu! Probiyotik beslenme insanı. Vejetaryen kişilik. Olaya kafadan girmiş tabii. O da yetmemiş gitmiş Japonya'dan suyun hafızasını temizleyen, kentin stresinden, negatif enerjiden arındıran sihirli su makinesini getirivermiş. Bana sorarsanız makine değil, iş yerlerindeki sıcak su-soğuk su temin ettiğimiz, tepesine damaca diktiğimiz zımbırtıdan farkı yok! Yani makinesiyle gururla poz verdiği fotoğrafa bakınca başka bir şeye benzetmek mümkün değil.

BİR TATLI HUZUR...
Ama kendisi diyor ki "Bu aletten çıkan suyu içince mutlu oluyorum, herkese tavsiye ediyorum." Şimdi derler ki adama; suyu temizlemek için tepişeceğine, su gibi aziz olsana. Yapmayın canım, etmeyin güzelim, eylemeyin şekerim. Bir bardak suda fırtına kopartmayın bebeğim. Vatandaşı içeceği su için germeyin!!! Hem dememişler miydi 'mutluluk içimizde' diye... Fakat siz dışarılarda araya araya bir hal oldunuz sanki. Ağzınızdan 'pozitif enerji' nağmelerini düşürmediniz. Kişisel gelişim kitaplarını hatmettiniz. 'Ferrari'sini Satan Bilge'yi baş tacı ettiniz. Onu bunu yemediniz. Mumları tütsüleri yaktınız. Hızınızı alamayıp az sonra amuda kalkacaksınız ama yine de bu işi kıvıramadınız değil mi? Şimdi Japonlar'ın sihirli makinesinden suyu içince mutluluk küt! İçimize düşecek öyle mi? Aah ah! Bir tatlı huzur almaya gitmediğiniz yer, yapmadığınız cinslik kalmadı. Yine de olmadı, olmadı, olamadı. Şimdi size sağdan sağdan yol vermeli, üstüne bir bardak da soğuk su içmeli. Çok rica edeceğim, hiç olmazsa bizi rahat bırakın bari.