kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Greve çıkan işçiler yerine başka bölgelerde çalışan işçiler getirilince tartışma çıktı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Greve çıkan işçiler yerine başka bölgelerde çalışan işçiler getirilince tartışma çıktı
Türkiye Haber İş Sendikası'nın yurt genelindeki bütün Telekom Müdürlüklerinde başlattığı grev Bursa'da tartışmalı başladı.

Telekom Müdürlüğü'nün greve çıkan işçiler yerine başka bölgelerde çalışan içilerini getirerek çalıştırması, grev işçileri ile Telekom yetkilileri arasında tartışmaya neden oldu. Güvenlik güçlerinin durdurmaya çalıştığı sendika yetkilileri, Telekom müdürlüğüne girerek çalışan işçileri çıkarmak istedi.

Haber İş Sendikası ile Türk Telekom arasında yürütülen ve uzlaşmazlıkla sonuçlanan toplu iş göreşmelerinin ardından bütün yurtta başlatılan grev, Bursa'da il ve ilçelerdeki bütün Telekom müdürlüğü, Telekom amirlikleri ve işletme şefliklerinin tamamında başladı. Grev kapsamında Bursa'da sendika üyesi 775 kişi iş bıraktı.

Telekom müdürlüklerinde başlayan grev kimi bölgelerde tartışmalara neden oldu. Gençosman Telekom Müdürlüğü'nde sendika yektilileri ile güvenlik güçleri karşı karşıya geldi. Telekom Müdürlüğü'nü, kendilerinin yerine başka bölgelerden işçi getirerek çalıştırmakla itham eden sendika yetkilileri, içeri girerek çalışan işçileri çıkarmak istedi. Güvenlik güçleri tarafından durdurulan sendika yetkilileri, Bölge Çalışma Müdürlüğü'nü arayarak müfettiş gönderilmesini istedi. Kendileri yerine başka personelin çalıştırılmasına kızan sendika üyesi bir çok Telekom işçisi, müdürlük önüne gelerek olaya tepki gösterdi.

Türkiye Haber İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Davut Altın, yasal prosedür gereği sendikal haklarını kullanarak greve çıktıklarını ancak, Telekom yetkililerinin yasalara uymayarak kendilerinin yerine başka personel çalıştırdığını iddia etti. Yasa gereği, grevdeki bir işçinin yerine başka personel istihdam edilemeyeceğini hatırlatan Altın, "Ama burada başka müdürlüklerden getirilen personel çalıştırılıyor. Bizim arkadaşlarımızın yerine başkaları çalışıyor. Bu yasaya aykırı. O zaman benim greve çıkmamın bir anlamı olmaz. Bu uygulamaya son verilmesini istiyoruz. Başka müdürlüklerden getirilen elemanların dışarı çıkartılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

CEP TELEFONLARI VE TELEKOM HATLARI ARIZA VERİYOR

Bu arada, sabah saatlerinde başlayan grev nedeniyle Bursa'da telekom hatları çalışmaz duruma geldi. Sık sık arıza veren telefon hatları nedeniyle görüşmeler aksarken, bazı cep telefonu hatları da tamamen çalışmaz duruma geldi.

Yetkililer, birimlerde çalışan personelin grevde olması nedeniyle görüşme yoğunluğunun tüm hatlara dağıtılamadığını bu nedenle de arızaların artacağını belirtiyor. Sendika yetkilileri ise, grevin tüm olumsuzluklara rağmen anlaşma yapılıncaya kadar devam edeceğini açıkladı.

CHA