kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Dizdaroğlu

Bir avuç fındık Giresunlu Oydella'ya iyi gelmedi!

HACER GEMİCİ
25 yıldır sektörde var olan Dizdaroğlu, alacaklılar kapıya dayanınca kalbine kurşun sıkarak intihar girişiminde bulundu. Giresunlular örnek bir davranışla onu kurtarma girişimi başlattı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bir avuç fındık Giresunlu Oydella'ya iyi gelmedi!
Fındık ezmezi, fındık kreması ve kavrulmuş fındık gibi ürünleri kendi markası olan Oydi ve Oydella adı ile piyasaya süren Dizdaroğlu Gıda'nın sahibi Ahmet Dizdaroğlu, piyasaya olan borçlarını ödeyemeyince kalbine kurşun sıkarak intihar etme girişimde bulundu. Son anda kurtarılan Dizdaroğlu'nun piyasaya 4 milyon YTL borcu olduğu öğrenilirken başta Giresun Valiliği olmak üzere Giresunlu işadamları örnek bir hareket sergileyerek Dizdaroğlu'nu düştüğü durumdan kurtarmak için seferberlik başlattılar.

BABASI DA BATMIŞTI
25 yıldır sektörde olan ürünleri Carrefor, BİM, Migros gibi büyük marketlerde satılan, Amerika'ya kendi markası ile ihracat yapan Ahmet Dizdaroğlu'nun ailesinin 'bir avuç fındık' nedeniyle bu ilk batışları değil. Daha önce yaşam öyküsünü anlatırken, babasının 1960 yılında fındıktan battığını söyleyen Ahmet Dizdaroğlu, "Babam ölüne kadan bizim evde fındığın bahsi bile edilmezdi" diyordu. Babasının ölümünden sonra Ankara'da üniversite eğitimi alan ve yeniden fındık işine girmeye karar veren ve son olarak, fındık cipsi üretimi için kendine ortak arayan Ahmet Dizdaroğlu'nun özellikle pazarlama alanında doğru adımlar atmadığı ifade ediliyor.
Haberin fotoğrafları