kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hangi pantolonla, ne renk ceket giymeli?

ESRA ÇORUH
Takım giymek erkekler için en kolay çözüm, çünkü pantolona ceket uydurma derdi yok. Ama tek pantolon ve ceket uyumu için durum biraz karışık. İşte erkeklerin işini kolaylaştıracak pantolon-ceket önerileri..
1- Merhaba. Tek pantolonlarımı ceketlerimle giyerken en zorlandığım konu, renk uyumu. Sizce hangi renkleri birlikte giyebilirim? (İsmail K. / İstanbul)
- Lacivert renkte bir blazer ceket, gri flanel bir pantolonla klasik ama hatasız bir uyum sağlar. Özellikle yeni sezonda 'okullu' havası da moda olduğu için bu ikiliyi rahatlıkla giyebilirsiniz. Bunun dışında ceket ve pantolon renklerini tamamlamaya çalışırken, renkler arasında kontrast oluşturmaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Örneğin gri bir pantolon giydiğinizde, farklı kumaş ve tonda yine gri renkte bir ceket giymeniz çok yanlış olacaktır. Takım değil ise asla aynı renkleri birlikte giymeyin. Onun yerine gri pantolonu lacivert, mavi, siyah gibi farklı renklerle tamamlamaya özen gösterin. Ya da bej bir pantolon giyiyorsanız, kahverengi tonları ya da koyu yeşille tamamlamaya çalışın.

2- Koyu yeşil tonlarında ekose desenli bir ceketim var. Altına ne renk pantolon giyebilirim? (Mahmut Ü./ Adana)
- Pantolon-ceket uyumunu en rahat desenli ceketlerle yapabilirsiniz. Ekoseli ceket de bunlardan biri. Çünkü ceketin içindeki bir renkten seçeceğiniz pantolonla çok güzel duracaktır. Seçeceğiniz rengin ceketin içinde en az bulunan renk olmasına da dikkat etmenizi öneririm. Dilediğiniz gibi ceketin içindeki farklı renklerde pantolonlarla uyumu tamamlayabilirsiniz. Sakın desenli bir ceketle yine desenli bir pantolon giymeyin!

3- Flanel kumaştan pantolonlarım var. Üzerine aynı renk ve kumaştan ceketim yok. Sizce nasıl ceket giymeliyim? (Murat A./Erzurum)
- Pantolon-ceket giyerken renkten önce kumaşı göz önünde bulundurmanız en önemli kriterdir. Pantolon kumaşınız flanel kumaş ise ceket için uydurabileceğiniz çok geniş bir yelpaze var. Blazer tarzı ceketleri rahatlıkla giyebileceğiniz gibi, tüvit veya fitilli kadife ceketleri de flanel kumaş pantolonla rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Ayrıca kumaş uyumundan bahsedersek; gabardin kumaştan pantolonları kontrast kumaştan bir blazer ceketle tamamlamanız uygun olacaktır. Örneğin tüvit kumaştan bir ceketle çok şık duracaktır. Kadife pantolonların da en güzel yumuşak yün ve kaşmir kumaştan ceketlerle tamamlanması doğrudur. Yaz-kış giyilebilen chino kumaş pantolonlar ise yıkamalı kadife ceketlerle giyildiğinde spor bir şıklık sağlayabilirsiniz.