kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
"BU TEHDİTLERİ TÜRKLERDEN 20 YILDIR ALIYORUZ.... Pelosi, "Türklerden 20 yıldır aynı şeyleri duyuyoruz. Türkiye ve ABD arasındaki dostluk karşılıklı ikili çıkarlara dayanıyor. Bizim Türkiye'ye karşı herhangi bir düşmanlığımız yok. Konunun Erdoğan hükümetiyle alakası yok. Olaylar Osmanlı İmparatorluğu hakkında" diye konuştu.

'Tasarıyı genel kurulda oylamayın'

Ermeni tasarısının Komite'den onay alması üzerine iki önemli isim harekete geçti ve Pelosi'ye mektup yazarak tasarının Meclis Genel Kurulu'na getirilmemesini istedi.....
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden geçen Ermeni yasa tasarısı hâlâ gündemdeki yerini koruyor. Çarşamba günü ortak bir açıklama yaparak Komite üyelerinin tasarıyı geçirmemesini isteyen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates şimdi de Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi ikna etmeye çalışıyor. AP haber ajansının haberine göre Rice ve Gates ortak bir mektup yazarak Pelosi'ye tasarıyı Meclis Genel Kurulu'na getirmemesi çağrısında bulundu.

'FRANSA GIBİ OLURUZ'
Pelosi'nin tasarıyı "22 Kasım'dan önce genel kurula getirmeyi planladığını" açıklamasının ardından kaleme alınan mektupta şu ifadeler yer aldı: "Fransız Meclisi'nden geçen benzer bir yasa Türkiye'nin tüm askeri kontratlarını iptal etmesine neden oldu. Aynı şey ABD'nin de başına gelebilir. Tasarının geçmesi askerlerimize lojistik destek gönderme kapasitemizi kısıtlayacak. Ermenistan ve Türkiye arasındaki uzlaşmayı destekleme çabalarımıza önemli zarar verecektir..."

CANLI YAYINDA AZARLADI
Öte yandan MSNBC haber televizyonunun sunucusu Tucker Carlson, tasarının baş destekçilerinden Cumhuriyetçi Parti Milletvekili George Radanovich'i canlı yayında azarladı. Tasarının geçmesinin ABD'nin çıkarlarına büyük zarar vereceğini dile getiren Carlson "Parmağımızı (Türklerin) gözüne sokuyoruz. Bunu da bu ülkede hala kızgınlıktan çıldırmış bir çok Ermeni olduğu için yapıyoruz. Bu Amerika'yı yaralıyor"dedi.
Haberin fotoğrafları