kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Spor yapmak, sağlıklı ve iyi bir vücuda sahip olmanın en önemli kurallarından.

Erkek olmak varmış!

Bu ay raflarda yerini alan Men's Health dergisi, modern erkeğin yaşam kılavuzu olarak tanımlanıyor. Dergide iyi bir vücuda sahip olmak, uzun yaşamak veya teknolojiyi takip etmek için öneriler var..
"Güzellikten bakıma, cinsellikten sağlığa kadar her şey kadınlar için," diye yakınanlardan mısınız? Bu ay piyasaya çıkan Men's Health dergisinde her şey erkekler için düşünülmüş. Men's Health, modern erkeğin yaşam kılavuzu olarak tanımlanıyor. Bu kılavuzun içerisinde sağlık, tabii ki önemli ayaklardan biri. Bunun dışında cinsellik, fitness, beslenme, moda, iş hayatı, teknoloji, otomobil ve kişisel gelişim gibi başlıklar var. Ayrıca derginin yüzde 70'i yabancı kaynaklı. Rodale Magazines lisansıyla 1988 yılından beri yayımlanan derginin Türkçe yayın hakları Maya Medya tarafından satın alındı. Bu aslında çok da kolay bir süreç olmamış. Maya Medya'nın sahibi Nevzat Çalışkan, "Bir ara Doğan Grubu da dergiye talip oldu. Ama Rodale, yayıncılıkta tutkuyu arıyor. Daha küçük olmamıza rağmen bizi daha iyi buldular, bizdeki heyecanı gördüler ve bizi tercih ettiler," diyor.

HER ŞEY PAHALI OTOMOBİL DEĞİL
Peki Men's Health'in benzerlerinden farkı nedir? Öncelikle okuyucuya kapakta güzel bir kadın figürü sunmak yerine, okuyucunun kendini özleştirebileceği 'ideal Men's Health erkeği' gösteriliyor! Ayrıca dergi yaşam kalitesini yükseltmeyi arzulayan erkeklere hitap ediyor. Örneğin 'En iyi vücut sizinki olabilir, hem de bir saatte', 'Ön sevişme öncesi ne yemeli?', 'Sıcak duş sperm sayısını düşürüyor' gibi konularla karşılaşabilirsiniz. Derginin genel yayın yönetmeni Eren Erentay okuyucularının profilini şöyle anlatıyor: "Son birkaç yıldır, erkeklerin yaşam biçiminde büyük değişimler yaşanıyor. Okuyucularımızın hayattan artık çok daha farklı beklentileri var. Örneğin erkekler artık başarıyı pahalı bir otomobil, havalı bir iş ya da büyük bir ev ile ölçmüyor. Onlar için başarılı olmak, hayatlarının kontrolünü tekrar kazanmaktan geçiyor." Dergide karın kaslarını geliştirmek, otomobil keyfi, teknoloji dünyası, pratik yemek tarifleri, 'cool' olma önerileri gibi farklı konularda da yazılar var. Örneğin 'Uzun yaşamanın 100 yolu' başlıklı yazıda sağlıklı kalbe sahip olmak için pratik öneriler sunulmuş. Bu önerilerin arasında ızgara biftek yemek, Aspirin kullanmak, yüzmek, merdiven kullanmak, tuzu azaltmak ve fındık atıştırmak var. Ayrıca korku filmi izlemek de öneriliyor! Yapılan araştırmalara göre kalbin hızlı atmasını sağlayacak herhangi bir şey (korku filmi gibi) kalbi güçlendiriyormuş. Bunun yanı sıra karınızı aldatmak, ölümcül kalp krizi riskini artırıyormuş!
Haberin fotoğrafları