kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeni sezonun ABC'si

Esra Çoruh
2007-2008 sonbahar-kış sezonunun trendlerini A'dan Z'ye bir araya getirdik. İddialı ve parlak bir kışın bizi beklediği bu yıl, modada öncü olmak isteyenler sezonun alfabesini şimdiden ezberlemeli..
Anorak
Sonbahar-kış sezonunun en önemli yeniliklerinden biri, çocukluğumuzda giydiğimiz pufuduk anoraklar. İçleri rengârenk olan modellerden mutlaka bir tane alın.

Binici pantolon
Balenciaga'nın defilesindeki binici pantolonu sezona damgasını vurdu. Binici tarzı pantolonları trikolarla giyebileceğiniz gibi, gömlek ve mini ceketlerle de tamamlayabilirsiniz.

Ceket
Ceketler sonbahar-kış sezonunun en önemli parçalarından. Kendinize özellikle bir smokin ceketi edinin.

Çorap
Aksesuar seviyorsanız, desenli çoraplar tam size göre. Kalın opak çoraplar dışında 'legging' tarzı tayt çoraplar da çok moda.

Deri mont
Biraz asileşip üzerinize motosikletçi tarzı bir deri mont geçirmenin tam zamanı! "Bu kadarı benim için fazla," diyorsanız, deri herhangi bir ceket ya da pardösü edinin.

Eldiven
Deri eldivenler, bu sezonun en önemli aksesuarı. Uzun eldivenleri sadece soğuktan korunmak için değil, kolsuz elbiselerle şık bir görüntü elde etmek için de kullanmalısınız.

Fiyonk
İster gömleğinizde, ister ayakkabınızda... Kadınları feminenleştiren fiyonk, bu yıl tüm kıyafetlerin vazgeçilmezi.

Gotik
Evet, baştan aşağıya simsiyah olacağız! Hatta kıyafetler dışında rujlar ve ojeler de en koyusundan olsun.

Haute couture
Sonbahar-kış sezonunda haute couture tasarımlar, gündüzleri de kendini gösteriyor.

İnce topuk
Ayakkabılarınızın burnu yuvarlak, topukları ince olmalı. Topuklar geçen sezonlara göre incecik ve çok seksi.

Jet set
Kaşmir kazaklar, ipek bluzlar, saten elbiseler... Yeni sezon koleksiyonlarında tasarımlar kadar kumaşlar da dikkat çekiyor. Artık kumaşlar adeta "Ben jet set'im," diye bağırıyor.

Kemer
Kemerlerde hem ince hem de kalın korsajlı modeller göze çarpıyor. İster elbisenizin, ister pardösünüzün üzerine, istediğiniz her yerde kemer kullanabilirsiniz.

Lüks
Özelikle çantalarda krokodil, yılan ve timsah derisi çok moda. Fiyatların dudak uçuklattığı bu deriler, lüks akımını çağrıştırıyor.

Midi
"Maksi mi, mini mi?" derken, yeni sezonun etek boyu açıklandı: İkisinin ortası olan midiler. Artık elbiselerde midi boylarla geçmiş yıllara döneceğiz.

Neon renkler
Yaz sezonundan kalan limon sarısı, elektrik mavisi, fuşya gibi parlak renkler sonbahar-kış sezonunda da çok moda.

Okullu
Ekose etekler, dar gömlekler, mini ceketler... Adeta okul yıllarına geri dönüyoruz. Hem kadınlar hem de erkeklerde 'okullu' görüntü çok moda.

Örgü
El örgüsü görünümündeki kalın trikolar hem hırka, hem elbise hem de atkı olarak karşımıza çıkıyor. Yani örgü biliyorsanız yaşadınız!

Portföy el çantası
Çanta modasının en önemli trendi, portföy el çantaları. Geceleri kullanmaya alışık olduğumuz bu çantaları gündüzleri de, taşımaya hazır olun.

Rugan
Rugan çantalar, rugan ayakkabılar... Ayakkabı ya da çanta alırken, düz deri yerine rugan olanını tercih edin. Üstelik önümüzdeki sezonda da rugan çılgınlığı devam edecek.

Smokin takımlar
Kadınlar, erkeklerin takımlarına sahip çıktı. Ve takımlar, hiç bu kadar feminen olmamıştı. Özellikle smokin takımlar yeni sezonun en önemli parçalarından. Bir de içine canlı renkte fiyonklu gömlek giyerseniz, sizden şıkı yok.

Şapka
Aksesuar çılgınlığının yaşandığı yeni sezonda, şapkalar vitrinlerde yerini aldı. Fötr, bere ya da binici şapkaları kış sezonunun vazgeçilmezi.

Tüy
Tasarımcılar kıyafetleri bildiğimiz kuş tüyünü andıran detaylarla süsledi. Biraz abartılı dursa da tüy çok moda.

Uniseks
Artık erkeklerin giydiği her şeyi giyebiliyoruz. Örneğin bağcıklı erkek ayakkabılarını kumaş erkek pantolonlarıyla tamamladık mı, işte size uniseks şıklık!

Vinil
Rugan aksesuarların yanı sıra, vinil kumaştan ceketler ve pardösüler de sezonun öne çıkanları arasında. Hatta cesaretiniz varsa, vinil taytları da giyebilirsiniz.

Yüksek bel
Düşük bel, 'out' oldu. Şimdi hem pantolonlarda hem de eteklerde yüksek belli kesimler dikkat çekiyor.

Zımba
Elbiseler, ayakkabılar, el çantaları hatta ceketler zımbalarla süslü. Biraz 'rocker' havası veren bu zımbalı aksesuarlar, yeni sezon kıyafetlerine ayrı bir çekicilik getiriyor.
Haberin fotoğrafları