kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
V. Putin

Rus liderden ABD'ye tehdit: INF'den çıkarız

Putin, Rice ve Gates'le görüşmesi öncesi "Orta ve kısa menzilli füzeleri yasaklayan anlaşmadan çıkarız" dedi.....
Rusya lideri Vladimir Putin, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates ile görüşmeden hemen önce zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Ve Avrupa'da orta ve kısa menzilli füzelerin yasaklanmasını öngören 1987 tarihli INF Anlaşması'ndan çekilebileceklerini söyledi.

'ABD ZORLAMASIN'
Ve "Anlaşma çerçevesi içinde kalmak bizim için zor olacak. Bize göre, ABD ve Rusya Federasyonu arasındaki bu sınırlamaları gerçekten evrensel bir anlaşma ile yapmak gerekiyor" dedi. Putin ayrıca, ABD'nin Avrupa'ya füze savunma sistemi kurma planlarını müzakere ettikleri bir dönemde Washington'un bu planları "zorlamaması" gerektiğini belirtti. Putin, "Sizin, müzakereler sırasında Doğu Avrupa ile önceki anlaşmalarınızı zorlamayacağınıza inanıyoruz" diye konuştu.

RICE'I 40 DAKİKA BEKLETTİ
Putin, başkent Moskova dışındaki özel konutunda yapılan görüşmeye 40 dakika gecikmeli başladı. ABD'nin Doğu Avrupa'ya füze kalkanı yerleştirme planlarından vazgeçmesini istedi, aksi takdirde iki ülke ilişkilerinin olumsuz etkileneceğini söyledi. Putin, "Elbette gelecekte ayda bir yere füze kalkanı yerleştirilmesi konusunu kararlaştırabiliriz. Ancak böyle bir düzenlemeyi yapmadan önce aramızdaki bazı konuları düzeltme fırsatını kaybetmiş olacağız" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları