kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Beyaz peynir tatlısı

Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. İyice tuzunu çıkarın. Ertesi gün önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave ederek şerbeti soğumaya bırakın. Diğer yandan yumurtaları şekerle çırpın. Un, pirinç unu, kabartma tozu ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Peyniri ufalayıp, malzemeye ekleyin. 26 cm. çapında bir tepsiyi margarinle yağlayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirin. Antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
500 gr. yağsız beyaz peynir
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı pirinç unu
* 4 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 1 çorba kaşığı margarin
Şerbet:
*
2.5 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu

Kuru börek
Unu eleyip, ortasını açın. Soğuk margarin, bir yumurta, tuz, kabartma tozu ve soğuk su ile hamur yapın (hamur ne sert, ne de yumuşak olmalı). Üzerine nemli bir bez örterek bir saat dinlendirin. Hamuru üçe bölüp, merdane ile açın. Peyniri, nişastayı, maydanozu, diğer yumurtanın akını iyice karıştırın. Açtığınız hamurun içine yumurta sarısı sürüp, hazırladığınız içten koyun. Uzun bir bohça gibi kapatıp (dikdörtgen bir şekil alır) ek yeri alta gelecek şeklide tepsiye yerleştirin. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine kalan yumurta sarısını sürün, orta kuvvetteki fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
*
500 gr. un
* 6 çorba kaşığı margarin
* Biraz ılık su
* 1 yumurta
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* Tuz
İçi:
*
100 gr. beyaz peynir
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 1/2 demet maydanoz
* 1 yumurta akı

İstanbul pilavı
Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu suda bir saat bekletin. Nişastasının gitmesi için bolca yıkayın. Tencereye tereyağını koyun ve eritin. Tuz, şeker, safran ve zencefili ekleyin, 1-2 dakika karıştırın. 2 su bardağı su ilave edin. Kaynayınca pirinç ilave edip, karıştırın. Üzerine tavuk etleri ve bezelyeyi ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Bir tavada 1 kaşık sıvıyağla bademleri kavurun. Pilava fıstıkla beraber ilave edin, harmanlayın ve servis yapın.

MALZEMELER
*
2 su bardağı pirinç
* 125 gr. tereyağı
* 1 tavuk göğsü (haşlanmış)
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye
* 1 çay kaşığı safran
* 1 fiske zencefil
* 1 çay bardağı badem
* Tuz
* 2 adet kesme şeker
*1 çorba kaşığı kıyılmış yeşil fıstık
*2 su bardağı su