kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Patlıcan dolması

Patlıcanları soyup, tuzlu suda beklettikten sonra sıkın. Uzun uzun kesip, kızartın. Soğumaya bırakın. Başka bir tencerede 1 kaşık sıvıyağ ile kıyma ve soğanı kavurun. Pirinç ilave edip, 1 kahve fincanı su koyun. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, içine tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin ve karıştırın. Komposto kasesine patlıcan dilimlerini dizin. Patlıcanların içine hazırladığınız 1.5 çorba kaşığı harcı koyun ve dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatıp, fırın tepsisine ters çevirin. 1 kaşık salçayı, bardak su ile karıştırın ve dolmaların üzerine ilave edin. En üste 1 dilim domates, 1 dilim biber koyup, kızgın fırında 5 dakika pişirin.

MALZEMELER
*
3 adet patlıcan
* 200 gr. kıyma
* 1 kahve fincanı pirinç
* 2 adet soğan
* 1 çay kaşığı salça
* 2 adet domates
* 1 adet yeşil biber
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
* Tuz, karabiber

Alabalık köftesi
Alabalıkları temizledikten sonra bütün olarak geniş bir tencerede haşlayın. Daha sonra etlerini ayıklayın. İçine iki dilim bayat ekmek içi, iki yumurta sarısı, köfte baharı, rendelenmiş soğan, üç diş sarmısak, iki çorba kaşığı maydanoz koyup iyice yoğurun. İstediğiniz şekli verip, kızgın yağda kızartın. Arzu ettiğiniz yeşillikle birlikte servis yapın.

MALZEMELER
*
2 iri alabalık
* 2 dilim bayat ekmek
* 2 yumurta
* Köfte baharı
* 2 soğan
* 3 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Nevzine
Bir kaba 500 gram unu ve bir pakek kabartma tozunu koyun. İçine diğer malzemeleri ekleyerek, yumuşak bir hamur yapın. Hamuru hafifçe bastırarak yağlanmış bir tepsinin içine yayın. Kare kare kesip, üzerini çatalla ezerek şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında, üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Pembeleşince fırından alıp soğumaya bırakın. Bu arada şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Şerbeti indirmeye yakın içine limon suyunu ekleyin. Tatlı soğuduktan sonra şerbeti üzerine sıcak olarak dökün.

MALZEMELER
*
125 gr. margarin
* 2 çorba kaşığı tahin
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çay bardağı dövülmüş ceviz
* 1 paket kabartma tozu
* 500 gr. un

Şerbet:
*
3 su bardağı şeker
*3.5 su bardağı su
*1 limonun suyu