kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ispanak Salatası

Malzemeler
*
250 gr. ıspanak yaprağı
* 6 çorba kaşığı beyaz peynir (ufalanmış)
* 2 çorba kaşığı mayonez
* 6 çorba kaşığı yoğurt
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 4 diş sarmısak (dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
* 10 tane zeytin (çekirdekleri çıkarılıp, iri kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
Ispanağın yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra el ile parçalayın. Mayonez, yoğurt, zeytinyağı, pul biber, sarmısak ve tuzu karıştırın. Karışımı ıspanağın üzerine gezdirip, harmanlayın. Salatayı servis tabağına alın. Üzerini beyaz peynir, ceviz ve zeytin ile süsleyip servis yapın.

İmambayıldı
Malzemeler
*
6 adet patlıcan
* 3 adet soğan
* 3 adet domates
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 demet maydanoz
* 1 baş sarmısak
* 1/2 adet limon
* Tuz
Patlıcanları alacalı şekilde soyun. Ortasını bıçakla hafifçe oyun ve kızartın. Bir tavada soğanları kavurun. Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, soyulmuş sarmısağı koyun ve soğanla birlikte kavurun. Şekeri de ekleyin ve karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları bir fırın tepsisine veya yayvan bir tencereye dizin. Hazırladığınız harcı patlıcanların oyulmuş kısmına bir kaşıkla doldurun. Üzerine birer dilim domates koyun. Bir miktar su ekleyin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip, fırında ya da ocakta orta dereceli ısıda pişirin.

Fındık Revanisi
Malzemeler
*
4 adet yumurta
* 4 kahve fincanı tozşeker
* 4 kahve fincanı un
* 4 kahve fincanı irmik
* 2 su bardağı toz fındık
* 4 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
* 1 paket kabartma toz
Süslemek için:
*
Kıyılmış fındık
Şerbet için:
*
3 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu
* 1 çay kaşığı vanilya
Yumurta ile şekeri 10 dakika çırpın. Un, irmik, fındık, yoğurt, limonun suyu, kabuğu ve kabartma tozunu ilave edip, kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin ve soğutun. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. İnmesine yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Sıcak şerbeti soğumuş tatlıların üzerine gezdirin. Kıyılmış fındıkla süsleyin. 4 saat beklettikten sonra servis yapın.