kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sultan Havuzu

Unu eleyip, biraz su ve yumurta ile hamur yapın. Hamuru ikiye ayırıp, un ile yemek tabağı büyüklüğünde ve 2 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru oklavaya sarıp, oklavanın üzerinden 4-6 cm'lik bantlar şeklinde kesin. Kestiğiniz bantları, un serpilmiş zemin üzerinde 1 saat bekletip, hafif kurutun. Diğre yanda bir tencerede su kaynatın. Hamurları haşlayıp süzdükten sonra servis tabağına alın. Başka bir tencerede 2 kaşık sıvıyağ ve sarmısağı soteleyin. İçine hindi ya da kuzu etini ekleyin. Etlerin rengi dönünce 2 adet rendelenmiş domatesi, 2 yeşil biberi, 1 defne yaprağını, 1 tatlı kaşığı şekeri, 2 adet karanfili, tuzu ve birkaç adet karabiberi koyup karıştırın. Üzerini geçecek kadar su koyun. Kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı kekiği ve pul biberi ekleyin. Tabaktaki hamurların ortasını açıp, hazırladığınız etleri koyun. Bir kaşık tereyağını ateşte kızdırarak üzerine gezdirin.

MALZEMELER
*
3 su bardağı un
* 2 yumurta
* 2 kaşık sıvıyağ
* 3 diş sarmısak
* 500 gr. kuzu eti veya 500 gr. hindi eti
* 2 adet domates
* 2 adet yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 kaşık tereyağı
* 2 adet karanfil
* Tane
* Karabiber
* Kırmızı biber
* Kekik
* Tuz
* Biraz su

Sebze Buketi
Önce malzemeleri hazırlayın. Havucu ve patatesleri iri küp şeklinde doğrayın. Fasulyeleri yıkayıp, ayıkladıktan sonra dikine kesin. Soğanları dörde bölün. Dereotunu çok ince kıyın. Zeytinyağında soğanı ve havucu yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulye ve patatesi ilave edin ve karıştırarak 5 dakika hızlı ateşte pişirin. Mısırı ve 1 bardak sıcak suyu katıp ağır ateşte tencerenin kapağını kapatmadan 5 dakika pişirin. Üzerine dereotu serperek sıcak veya soğuk servis yapın.

MALZEMELER
*
1 orta boy soğan
* 1 havuç
* 10 tane yeşil fasulye
* 2 orta boy patates
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı mısır
* 2demet dereotu
* 1 su bardağı su
* Tuz

Çerkez Tatlısı
Unu, irmiği, yaş mayayı, 2 adet yumurtayı, margarini, yoğurdu ve 2 çorba kaşığı şekeri geniş bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırın. İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın. Cevizli hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirip, sigara böreği gibi sarın ve parçalar kesin. Kestiğiniz parçaları kızgın yağda kızartın. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın. Yarım saat şerbetin içinde bekletin. Antepfıstığıyla servis yapın.

MALZEMELER
*
1/2 kg. un
* 8 çorba kaşığı irmik
* 1 çorba kaşığı yaş maya
* 2 adet yumurta
* 125 gr. margarin
* 1.5 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı şeker

İçi:
*
3 su bardağı dövülmüş ceviz
* 4 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta

Şerbeti için:
*
1.5 kg. şeker
* 1 lt. su
*1/2 limonun suyu

Kızartmak için:
*Sıvıyağ

Süslemek için:
*Dövülmüş antepfıstığı