kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gezen'le yeniden kabare günlerine döneceğiz

* Yeni oyunda Helin Avşar da dahil pek çok kişinin ismi geçiyor isimler kesinleşti mi?
Doğru, bin kişinin bana kulisi var. Dün biri geldi, 'Oya Aydoğan oyunda olmak istiyor' dedi, bugün biri geldi, 'Oya Aydoğan olamayacak' dedi. Kendi kendilerine böyle şeyler yapıyorlar. Bu iş biraz değişik, oyunculuk ister! Öyle Helin'le Ayşe'yle, Fatma'yla olacak iş değil.

* Nasıl bir oyun olacak?
İsmi 'Jüri'. Türkiyede yapılan bütün yarışmaların karması. Biz bu tür kabareleri daha önce de yapıyorduk. Yeşil Kabare, Elma Kabare, Kabare Komik... Bunları hep biz yaptık. Bütün ünlü sanatçılar gelir sahneye çıkardı. Buna Zeki Müren de dahildi.

* Yeni kadroda kimler var?
Popstar'dan iki arkadaşımız, ki onlar çok yetenekli ve kendilerini oynayacaklar. Nur Yerlitaş, Esra Sönmezer, Hayko, Seda Üren var... Ben dört ayrı yarışmacıyı oynuyorum. 23.00 gibi açılıyor lokalimiz. Fasıldan sonra yemek ve sonra da oyun başlayacak. Oyun bittikten sonra salondaki konukları sahneye davet edip dokuz kişilik orkestramızla birlikte canımızın istediği şarkıları söylüyoruz. 18 Ekimde başlıyoruz. Cuma ve cumartesi geceleri. Artık hafta içi kalmadı. Eskiden biz yedi gece oynardık hiç repo yapmazdı.

* Başka proje var mı?
Kandemir Konduk ile birlikte yazdığımız 'Artiz Mektebi' yeniden başlayacak pasajda. 26 senelik oyun; ne acıdır ki hâlâ aynı şeyler geçerli. Gençliğimde politik oyun yazarken derdim ki, Allahım benim oyunlarımın bir gün kıymeti harbiyesi olmasa da, çöpe atsalar! Ama ne yazık ki hepsi hâlâ oynanıyor. Ne fena!