kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ölürken adını sayıkladı diye, iki yıl hapis yattı

İsmet ACAR SABAH
Yerde yaralı bulduğu komşusu son nefesinde adını sayıkladı. Cinayetten hüküm giydi. İki yıl suçsuz yere hapisten sonra 29 bin YTL tazminat kazandı..
Bursa İznik'te yaşayan Sultan Gürsel (22), işyerine 50 metre mesafede yerde yaralı halde bulup hastaneye götürülmesine yardımcı olduğu komşusu bekçi Cemil Kıran'ın, ölürken adını sayıklaması üzerine cinayetten tutuklandı. Gürsel yok yere hapiste geçen iki yıl için 29 bin 269 YTL tazminata hak kazandı.

Avukatı Yargıtay'a gitti
Oto tamircisi Sultan Gürsel, 2003 yılı ağustos ayında evine yürürken, ensesinde darp izi olan ve aşırı kan kaybeden komşu işyerinin bekçisi Cemil Kıran'ı gördü. Gürsel hemen sırtladığı Cemil Kıran'ı (33), 50 metre ilerideki depoya götürüp, "Bekçinizi yerde yatarken buldum. Hastaneye götürün" dedi. Ardından da evine döndü. Ancak üç gün sonra Cemil Kıran hayatını kaybetti. Ölmeden hemen önce ise, "Sultan" ismini sayıklamıştı. Polis Sultan Gürsel'i gözaltına aldı. Ortada suç aleti ve görgü tanığı yoktu. Gürsel polise "Ben yapsam niye hastaneye götürülmesine yardımcı olayım" dese de tutuklandı ve "kasten adam öldürme" suçundan 24 yıl hapse mahkûm oldu. Cezası iyi halden 20 yıla indirildi. Gürsel'in avukatı Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, "koma halindeki yaralı kişinin sadece isim söylemesinin yeterli olamayacağına" karar vererek, Sultan Gürsel'in yeniden yargılanmasını istedi. Bir kez daha yargılanan Gürsel, 2 yıl üç gün sonra özgürlüğüne kavuştu.

Nişanlısı terk etti
Gürsel'in babası Ali Gürsel (46), ölen kişinin yaralı bulunduğu yerde bir motosiklete ait kırık far ve başka parçalar bulduklarını, ancak polisin bunları dikkate almadığını öne sürdü. Sultan Gürsel ise nişanlısının, "Ben katille evlenmem" diyerek kendisini terk ettiğini belirterek şöyle konuştu: "25 bin YTL'si maddi, 25 bin YTL'si de manevi olmak üzere tazminat davası açtık. Mahkeme, 29 bin 269 YTL'ye karar verdi. Evlenmek istedim. Ancak hapis yattığım için kız vermediler. Hayatım karardı. Herkes yüzüme bir başka bakıyor."
Haberin fotoğrafları