kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Donald Trump

'Emlak kralı'nı İskoç balıkçı dize getirdi

DIŞ HABERLER
İskoçya'ya 500 milyon sterlinlik dünyanın en büyük golf sahasını inşa etmek isteyen işadamı Donald Trump, sahanın ortasında arazisi bulunan İskoç balıkçıyı ikna edemedi. 375 bin sterlini reddeden balıkçı "Trump uğraşacak başka birini bulsun" dedi..
Türkiye uyarlaması 'Çırak' adıyla bilinen Aprantice programının sert mizaçlı patronu Donald Trump, 2.7 milyar dolarlık servetiyle emlak alanında bir dev. İskoçya'nın Aberdeenshir bölgesi kıyılarında boş bir araziye 500 milyon sterlinlik (yaklaşık 1 milyar 215 milyon YTL) dünyanın en büyük golf resortunu inşa etmek isteyince bu kez sert kayaya çarptı.

'ÖLENE KADAR BURDAYIM'
Arazi üzerinde ailesinden kalma çiftliği bulunan inatçı İskoç Michael Forbes satış teklifine karşı çıkarak adeta 'Nuh' diyor 'Peygamber' demiyor. 55 yaşındaki balıkçı 100 bin metrekarelik arazisi için teklif edilen 375 bin sterlini (yaklaşık 910 bin YTL) kabul etmiyor. Basına yaptığı açıklamada, "Para falan istemiyorum. Tüm ailem, amcam, babam burada yaşayarak balıkçılık yaptı. Ben de ömrümün sonuna kadar burada ve onlar gibi yaşayacağım. Benim için burası paha biçilemez. Arazimi kimselere satmayacağım" şeklinde konuştu. Tehdit edildiğini de belirten İskoç balıkçı "Bana yaşamı zehir edeceğini söylüyorlar. Trump ülkesine dönüp kendine uğraşacak başka birini bulsun" dedi. Emlak kralı Trump ise gazetecilere verdiği demeçte balıkçının ismini vermeden "Bu bölgede yaşayan adamın çiftliği tüm görüntüyü bozuyor. İğrenç bir görüntüsü var" ifadesini kullandı. Trump'ın demeç verirken son derece sinirli olması dikkat çekti. 500 milyon sterline mal olacak projeye göre bölgede 8 katlı 5 yıldızlı bir otel, 950 özel devre mülk ve 2 büyük golf sahası yapılması planlanıyor.