kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Patlıcanlı pilav
Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında kesin. (Bir tanesini ayırın.) Tuzlu suda 20 dakika bekletin. İyice yıkayın ve sıkın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın ve süzgece alın. Pirinci ayıklayın, tuzlu ılık suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayın ve süzgece alın. Bir tencerede rendelenmiş soğanı yağla soteleyin. Ayırdığınız patlıcanı küp küp doğrayın ve soğana ilave edin. 1-2 dakika soteleyin. 2 su bardağı su, tuz, şeker ve limon suyu ilave edin. Kaynayınca pirinci ekleyip karıştırın. Üzerine kuşüzümlerini yayın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Yenibahar, karabiber, kıyılmış dereotu koyun ve harmanlayın. Ufak tavada 1 tatlı kaşığı yağda fıstıkları kızartın ve pilava ilave edin. Bir kek kalıbına kızartılan patlıcanları dizin. Hazırlanan pilavı koyun, hafif bastırın. Kek kalıbını ters çevirerek servis tabağına alın.

Malzemeler
*
1 kg. patlıcan
* 1 soğan (rendelenmiş)
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet kesme şeker
* Tuz
* Karabiber
* 1/2 demet dereotu
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çorba kaşığı fıstık
* 1 çorba kaşığı kuşüzümü
* 2 kaşık sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı limon suyu

Keçi ayağı
Hamur yoğurma kabına elediğiniz unu, yoğurdu, yumurtayı, tuzu, şekeri ve sıvı yağı koyun. Yavaş yavaş yoğurarak çok yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan parçalar koparın. Elde yuvarlayarak, şerit yapın ve 5'er cm. boyunda kesin. Kestiğiniz parçaların bir ucunu çıtlatıp, bol kızgın yağda kızartın. Arzuya göre peynir, zeytin veya reçel ile servis yapın.

Malzemeler
*
1 su bardağı yoğurt
* 2 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* Aldığı kadar un
* Tuz

Nazlı Fatma tatlısı
Yağı hamur yoğurma kabına alın ve 10 dakika ovun. Yoğurdu, yumurta sarılarını ekleyin. Undan bir avuç ayırıp, kalanını ekleyerek yoğurun. Dolapta yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. 2 kenarını içine doğru kapatın, sonra 2 kenarını da ortada birleşik şekilde kapatın. Kapandığında hamur kare olsun. Ortasına ceviz koyun, tekrar bohça gibi kapatıp, tepsiye dizin. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. 1 kg. şekeri 4 bardak suyla 15 dakika pişirin. 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlıya dökün.

Malzemeler
*
5 yumurta sarısı
* 500 gr. un
* 2 paket erimemiş margarin
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 250 gr. ceviz
Şerbet:
*
1 kg. şeker
* 4 bardak su