kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erol Çam mahkemede suçlamaları reddetti.

Köstebek polise aylık 20 bin Euro 'harçlık' ödenmiş

Veli SARIBOĞA / SABAH
Eroin sanığına telefonda 'Harçlık vermemek için kaçtın' diyen narkotik polisi Erol Çam'ın aylık 20 bin Euro 'harçlık' aldığı iddia ediliyor..
Uyuşturucu çetesine bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Erol Çam hâkim önüne çıktı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlanan davanın duruşmasında konuşan Erol Çam, "Kimseye bilgi vermedim. Sadece Cevdet Orhan, yeğenlerinin neden gözaltına alındığını öğrenip öğrenemeyeceğimi sordu. Kendisine 'Edirne Polisi almış olabilir' dedim" diye konuştu.

'BEN ONA ŞAKA YAPTIM'
Sanıklardan Çınar Orhan'a söylediği "Korktun değil mi? Harçlık vermemek için kaçtın" sözlerinin sorulması üzerine Çam, "Bir bayram günü Çınar ile yaptığım bu konuşmada geçen harçlık şaka manasında söylenmiş bir sözdür" dedi. Erol Çam, Orhan'a "telefonda konuşmayalım" demesini ise "Benim de başım ağrır' düşüncesiyle öyle dedim" sözleriyle açıkladı. Erol Çam'ın avukatı Hasan Turgut ise "Kendisi Narkotik'te telefon dinleme bölümünde çalışmıştır. Teknik takibin ne olduğunu bilen biridir. Diğer sanıkların uyuşturucu ticareti yaptıklarını bilseydi o insanlarla konuşmazdı" dedi. Avukat Turgut, "Müvekkilimin aylık 15- 20 bin Euro aldığı iddia ediliyor. Böyle bir para alsa bu yaşam biçiminden belli olur" diye konuştu. Çınar Orhan, Cevdet Orhan, Cemil Orhan ve Erol Çam hakkında, Sefaköy'de 22 Şubat 2007 tarihinde ele geçirilen 208 kilogram eroin ile ilgili olarak, "örgüte üye olmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 12.5 yıldan 36.5 yıla kadar hapis isteniyor. Mahkeme tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek tutuksuz sanık Cemil Orhan'ın tutuklanmasını karara bağlayarak duruşmayı erteledi.
Haberin fotoğrafları