kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaderi, oğlunun iki dudağı arasında

Pencereden düşüp ölen Emine A.'nın oğlu H.A. olay günü "Annemi babam attı" dedi. Beş yaşındaki çocuğun ifadesi, babasının kaderini değiştirecek..
Adana'da, 3 çocuk annesi eşi Emine A.'yı (25), geçtiğimiz şubat ayında üçüncü kat penceresinden atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen Mehmet A. (30), ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile yargılandığı mahkemede, suç vasfının değişmesi ihtimali göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Olay günü polislere ve sosyal hizmetler uzmanına Annemi, babam aşağı attı" dediği öne sürülen 5 yaşındaki H.A. koruma altına alındı. Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mehmet A., "7 yıllık evliyiz. 3 çocuğumuz oldu. Mutlu bir yuvamız vardı. Eşim temizlik yapmak için pencereye çıkmıştı. Oda kapısının önündeyken düştüğünü gördüm. Koştum, yakalayamadım. Eşimi aşağı atmam için bir neden yoktu. Melek gibi bir insandı. Onu çok seviyordum" diye kendini savundu.

PSİKOLOJİK DESTEK
Soruşturma sırasında polislere ve sosyal hizmetler uzmanına annesini, babasının pencereden attığını söyleyen H.A.'nın duruşmada psikolog eşliğinde ifadesine baş vurulmuş, çocuk soruları yanıtsız bırakmıştı. Psikolog, çocuğun olaydan ve sanığın yakınlarının yanında kalmasından etkilenmiş olabileceğini söyleyerek H.A.'nın psikolojik destek almasını önerdi. Mahkeme çocuğun koruma altına alınıp daha sonra ifadesine başvurulmasını kararlaştırdı. Babanın kaderi, önümüzdeki günlerde yapılacak duruşmada H.A.'nın vereceği ifadeyle belli olacak.
Haberin fotoğrafları