kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Önceki yıllarda bayramdaki ücretsiz ulaşım uygulamaları nedeniyle toplu taşıma araçlarında izdiham yaşanıyordu.

Bayramda İstanbul'da ulaşım % 50 indirimli

Ercan SARIKAYA - Barış SÖZAL
Büyükşehir Belediye Meclisi, bayramda ulaşımda yüzde 50 indirimli tarife uygulanmasına karar verdi. Ayrıca bayram öncesi gıda denetimleri artırıldı..
Ramazan Bayramı'nda İstanbul'da İETT otobüsleri, tramvay, finiküler sistem ve İDO'ya bağlı vapurlar yüzde 50 indirimli hizmet verecek. İstanbullular, yüzde 50 indirimden bayramın 3 günü faydalanabilecek. İndirimli ulaşım tarifesi, dün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Meclisteki AKP, CHP ve Anavatan grup başkanvekillerinin ortak verdiği önerge, karar olarak oybirliği ile kabul edildi. Yüzde 50 indirimli ulaşım araçlarının benzin giderleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Öte yandan İstanbul Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bayram öncesinde Esenler, Bağcılar ve Bahçelievler'de bulunan çikolata ve şeker gibi gıda üretimleri yapan imalathanelere baskın düzenledi.

PARA CEZASI UYGULANDI
Bodrum katında sağlıksız koşullarda elma şekeri üreten bir işyerine toplam 7 bin 101 YTL para cezası kesildi. Denetim ekibine başkanlık eden Eyüp İlçe Tarım Müdürü Rahim Gezer şunları söyledi: "Yaklaşmakta olan bayram nedeniyle özellikle şeker ve çikolata imalathanelerini denetledik. Bugün denetim yaptığımız işyerleri vatandaşların bize yaptığı ihbarlar neticesinde tespit edildi. Denetimlerde imalathanelerin hijyen kurallarına uymadığı görüldü. Bu tür işyerlerine gerekli cezaları uyguladık. Denetimlerimiz bundan sonra da devam edecek."