kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık Turu

Oğlunun öldüğünü öğrendi, doğum yaptı
ANTALYA'DA
, bir kamyonetin ezdiği 3 yaşındaki çocuğunun öldüğünü öğrenen 9 aylık hamile anne, aynı gün doğum yaptı. Yeniköy beldesinde 3 Ekim'de, Akın çiftinin oğulları Abdüssamet Akın, evinin bahçesinde oyun oynamaya başladı. Bu sırada babasının arkadaşı inşaat işçisi Yusuf Çakmak yönetimindeki kamyonet, tekerleğin yanında oyun oynayan minik Abdüssamet'i ezdi. Oğlunun ölüm haberini alan anne Akın, sinir krizleri geçirdi ve doğum sancıları başladı. Besra Akın, sezaryenle bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Baba Mahsun Akın, yeni doğan çocuklarının ismini, ölen çocuklarına benzediği için Abdüssamet koyduklarını söyledi.

Kürtaj, göğüs kanseri yapıyor
İNGİLTERE'NİN
başkenti Londra'da yapılan bir araştırma, kürtaj geçiren kadınlarda göğüs kanseri riskinin yükseldiğini ortaya koydu. Özellikle riskin ilk çocuğunun doğumunu yapmadan önce bir kez kürtaj yaptırmış kadınlarda daha da arttığı tespit edildi. Bilim adamları göğüs kanserinin özellikle hamilelik döneminde vücuda salınan estradiol hormonun yüksek seviyelere çıkmasıyla ilgisi olduğunu söylüyor. Kürtaj karşıtı "Yaşam" grubu lideri "Tüm kadınlar olumsuz sonuçlarını bilmeli" uyarısı yapıyor. İşçi Partisi milletvekili Geraldine Smith kürtaj ile göğüs kanseri arasındaki bağlantıyı soruşturulmak üzere parlamento gündemine getirmeyi planlıyor. Kürtaj karşıtları 6 aylık olan üst limitin kürtaj için en fazla 13 haftalığa indirilmesini istiyor.

Sivrisinek ısırdı komaya girdi
BASİT
bir sivrisinek ısırığı yüzünden komada hayat mücadelesi veren Michael Nicholson'ın (35) hayatta kalması halinde bile fiziksel engelli olma ihtimali çok yüksek. Sineğin taşıdığı beyne ağır zarar veren "Üç E" Virüsü (Eastern Equine Encephalitis) yüzünden komalık olan Nicholson'ın ailesi çok nadir görülen ve beyni vuran bu virüse karşı uyarıların artırılmasını istedi. Temmuz ayında tatil için ABD'deki Rhode Island'a giden İngiliz Nicholson, 6 hafta ailesiyle nehir kıyısında kaldı. 31 Temmuz'da rahatsızlandı. İki gün içinde bilincini kaybetti. Hastalığının teşhisi ise 13 Eylül'de konulabildi.