kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aslı Özçoban

Bu renkler insanı çıldırtır

Tülin KERMEN
Geçen haftaki İstinye Park yazımda, İnglot adında bir kozmetik markasından bahsetmiştim. Gördüğüm anda içim ısınmıştı markaya. Binlerce rengi görünce araştırdım, kimin burası diyerek. Bakın altından kimler çıktı... Uzun yıllar Park Bravo ile tanıdık onları. Ardından Türk kadınının ayakkabı problemini çözdüler Nine West'le! Lasenza ile rüyalarımıza renk kattılar. Şimdi de İnglot'u patlattılar. İnglot hakkında merak ettiklerimi Aslı Özçoban'a sordum, anlattı...

* Uzun zamandır giyim sektöründe olan bir kuruluş olarak kozmetik dünyasına nasıl el attınız ve neden İnglot'u seçtiniz? Dış giyim, iç giyim, ayakkabı, aksesuvardan sonra tek eksik olduğumuz alandı kozmetik. Bana göre ayakkabıdan sonra bir kadın için en büyük tuzak! İnglot'u, La Senza için Montreal'e gittiğimde görüp, temasa geçtim. Mağaza konsepti ve renkleri ilgimi çekti. Bir de MAC'e olan benzerliği vurdu beni.

* İnglot hangi ülkenin markası? 25 yıl önce Polonya'da kurulmuş. Sahibi titiz bir kimyager, çok çalışkan. Durmadan dünyayı dolaşıyor; o fuar senin, bu fuar benim yenilik peşinde koşuşturuyor. Markanın en büyük özelliği renk çeşitliliği; 1500'den fazla rengi içinde barındırıyor.

AVANTAJLI FİYATLAR
* İnglot'u diğer kozmetik markalarından farklı kılan ne? Açıldığı Londra, Montreal, Dubai ve Sydney gibi şehirlerde; kalitesi, renk çeşitliliği ve fiyat avantajı ile MAC'e ciddi anlamda rakip olmuş bir marka. Ürünler çok dayanıklı. Örneğin sabah sürdüğünüz göz kalemi, eyeliner ya da rimel gün içinde kesinlikle akmıyor. Çalışan kadın ve zamanı değerli herkes için çok önemli bir özellik bu.

MADONNA KULLANIYOR

* İnglot'u ne kadar büyütmeyi düşünüyorsunuz? Amaç kısa sürede hızla yayılmak. İlk mağazalarımız, Metrocity ve İstinye Park'ta açıldı. 2007 sonunda, 10 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Amaç; 2008 sonu, 2009 başına kadar 50 mağazaya çıkmak.

* Kullandığınız favori ürünler neler? 'Duraline' diye harika bir ürün var. Bu sıvı solüsyondan bir damla alarak göz farı ile birleştiriyorsun, harika bir eyeliner oluyor. Son derece kalıcı! Bir de tabii 'Under Eye Corrective Illuminator' var; diğer concealer'lar gibi yapay ya da abartı durmuyor. Göz altına uygulandığında bambaşka biri oluyorsun; yorgunluk, şişlik, morluk, hiçbir şey kalmıyor. Makyaj fırçaları da çok kaliteli. Fırçalar, Bobbi Brown ve MAC fırçaların üretildiği fabrikalardan çıkıyor. Bir de kirpik kıvırıcısı var; Japonya'da, elde ürettiren Shu Uemura ile aynı fabrikada yapılıyor.

* İnglot kullanan yabancı ünlüler var mı? Profesyonel makyaj uzmanları var. Örneğin Madonna gibi ünlülerin makyaj uzmanı İngiliz Amy Adams'ın favorisiyiz.
Haberin fotoğrafları