kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zeki, çevik, ahlaklı ve yakışıklı sporcular

Kimi direksiyon başında, kimi suyun altında, kimi board üzerinde harikalar yaratıyor. Spor camiası son dönemde onları konuşuyor. Dedikodu yapanlar bile başarılarına şapka çıkarıyor. Çünkü onlar Atatürk'ün çizdiği ideal sporcu modeline uygun; zeki, çevik ve ahlaklılar, üstelik yakışıklılar. İşte kahramanların Arena'ya yaptığı itiraflar..
Deniz Çeliköz (Sualtı hokeyi) Sualtı canavarı
28 yaşındaki Kerem Tuncer, bir tekne tutkunu ve offshore konusunda rakip tanımıyor. Bu yıl üst üste 5 yarış kazanıp dünya tarihinde bir rekora imza attı ve İsveç'teki Dünya Şampiyonası'na davet edildi. Bugüne kadar birçok kez denizin ortasında kalmış. Hatta bir keresinde yelkenlisinin gizi kırıldığı için bir adaya sığınmış ve balıkçılar kurtarmış.

Fatih Kara (Ralli) Hız Tutkunu
27 yaşındaki Fatih Kara, tam bir ralli tutkunu. 2004 Türkiye Gençler Şampiyonu. Citroen'le ve Fiat'la yarıştı. 2006'da, Renault'suyla Dünya Şampiyonası'na gitti. Günlük hayatında Vespa marka bir motosiklet kullanıyor. Kara, "Rallicilerin ortak özellikleri hiperaktif ve hırslı olmalarıdır" diye konuşuyor.

Volkan Günel (Kiteboard) Dalgaların Efendisi
Spor hayatına snowboard'la başlayan 28 yaşındaki Volkan Günel, tüm board sporlarını yapıyor ve 8 yıldır yarışlara katılıyor. 4 yıldır kiteboard dersi veriyor, 2 yıldır da freestyle'da yarışıyor. Türkiye Şampiyonası'nın 3. ayağına hazırlanan Günel, kiteboard'un hem en güzel, hem de en kötü yanını şöyle özetliyor: "Bir yerde yaprak kımıldadı mı, plajda rüzgar ne durumdadır diye geçiyor aklından. Rüzgara hükmetmek çok keyifli."

MEHMET CAN ÇAPAK (Bilardo) Top cambazı
22 yaşındaki Mehmet Can Çapak, bilardoda 99 Türkiye Gençler Şampiyonu. Avrupa 5.'si oldu. 16 yaşından büyükler kategorisinde, dünyada 23. sıraya çıktı. Türkiye şampiyonlukları, dünya 5.'liği ve Avrupa 3.'lüğü var. Çapak, "Toplar korktuğunuzu anlar. Rakipten, atıştan korktuğunuz an, sayı yapma şansınız çok ama çok düşer" diye konuşuyor.

Tuna Altuna (Tenis) Güçlü Raket

Henüz 18 yaşında olan Tuna Altuna, Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na Türkiye'den giden ilk isim. 50 kere milli oldu, dünya sıralamasında 175. sırada. Avrupa'da ise 29. sıraya kadar yükseldi. Bu yıl Wimbledon'u kılpayı kaçırdı. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan genç sporcu, ileride yurtdışında siyaset okumak istiyor ve politikaya atılmayı hedefliyor.
Haberin fotoğrafları