kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AZRA AKIN

Benim cici saçlarım

Azra Akın (model/oyuncu)
Saçım kendime güvenimi artırıyor
Kendimi bildim bileli uzun saçlıyım ve bir gün bile saçımı kısa kestirmeyi düşünmedim. Benim saçıma verdiğim en büyük ceza, onu toplamak oluyor. Uzun saçlarla kendimi daha iyi hissediyorum, kendime olan güvenim çok daha fazla oluyor. Saçlarımı asla kestirmeyi ve kimyasal işleme maruz bırakmayı düşünmüyorum. Hayatımda böyle ani çıkışlardan ve radikal kararlardan her zaman uzak durmuşumdur.

Gülriz Sururi (oyuncu)
Neşelenmek için kukuleta yapıyorum
Saçlarım benim için çok önemlidir, çünkü yüzüme istediğim çerçeveyi saçlarımla verdim. Çok şey denedim ve sonunda en doğru modeli buldum. Herkes beni bu saçla çok sevdi. Sahnede ve mutlu olduğum günlerde tepeme bir kukuleta yapıyorum. Beni neşelendiriyor, hoşuma gidiyor. Kadınlar mutsuz olduklarında saç modellerini değiştirirlermiş, doğru ama ben Engin'le (Cezzar) evlendim, boşandım, bir sürü şey yaşadım, yine saçlarımı değiştirmek istemedim.

İpek Tuzcuoğlu (oyuncu)
Kakül kestirdiğimde bile saatlerce düşündüm
Uzun saç, kendimi özel hissettirdiği için yıllardır aynı modeli kullanıyorum. Onca yoğunluğuma rağmen onlara asla ihanet etmedim. Kakül kestirdiğimde bile doğru bir karar verip vermediğimi saatlerce düşündüm. Aslında yeniliklere son derece açığımdır ama söz konusu saçlarım olunca başka birisi oluyorum.

Ebru Akel (sunucu)
Saç konusunda tabuları yıkamıyorum
Hayatımda hiçbir zaman, kuaföre gidip de saçlarımı kısacık kestireyim ya da sarıya boyatayım diye düşünmedim. Çünkü uzun saçın çok daha naif, şık ve çekici durduğunu düşünüyorum. Daha önceki yıllarda, saçım söz konusu olduğunda çok daha tutucuydum ama şimdi biraz daha toleranslıyım. Zaten hayatımda da kolay kolay değişiklik yapmayı sevmiyorum, bunu saçlarımda da görebilirsiniz. Yaşantım boyunca pek çok şey değişebilir ama saçımın boyunun değişeceğini hiç düşünmüyorum.

Günseli Kato (ressam)
Saçlarım tuvalimin bir parçası gibi
10 yıldır aynı mavi saçı kullanıyorum. Mavi, herkesin cesaret edebileceği bir renk değil. Kendimi bir resim olarak görüyorum ve saçlarım da tuvalimin bir parçası. İnsanlar artık saçlarıma alıştılar. Arkadaşlarıma "Siyaha boyasam mı?" dediğimde, "Sakın yapma" diyorlar. Sokakta görenlerden de "Ne kadar cesursun" gibi tepkiler alıyorum.

Billur Kalkavan (oyuncu)
Kadın dediğin uzun saçlı mı olmak zorunda?
Küçükken babam saçlarımı kısacık kestirmişti ve o günden sonra bir daha uzatmadım. Saçlarım biraz uzayacak olsa psikolojim bozuluyor. Annem, erkekler gibi "Kadın dediğin uzun saçlı olur" diyor. Evet, erkekler genelde uzun saçlı kadın seviyor ama Türkiye'nin en beğenilen kadınlarından biri olduğuma göre, demek ki kısa saçlı kadın seven erkekler de var.

Monic Benardete (iş kadını)
Psikoloğa gideceğime kuaföre giderim
Tenim çok beyaz olduğu için yıllar evvel kızıl rengi seçtim. Ben kendi tarzımı buldum ve bununla bütünleştim. Bir ara eski eşimin zoruyla saçlarımı kestirmiştim, ondan ayrılır ayrılmaz hemen uzattım. Kısa saçla hiç mutlu olmadığımı fark ettim. Hayatımda en büyük terapi, saçlarımı yıkatıp fön çektirmektir. Psikologa gideceğime kuaföre giderim.
Haberin fotoğrafları