kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Koray Aydın karardan sonra sevincini büyük oğlu Konuralp , eşi Gönül ve ortanca oğlu Halil İbrahim'le paylaştı.

Başsavcılık 216 yıl istedi Yüce Divan beraat verdi

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın, Yüce Divan'da 2.5 yıldır süren ve 216 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tüm suçlamalardan beraat etti..
Yüce Divan perdesi, hukuk tarihinde, istenen ceza ve sonuç yönünden eşine az rastlanır bir kararla kapandı. Yargıtay Başsavcılığı'nın 216 yıl 6 ay hapis istediği eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, hakkındaki tüm suçlamalardan beraat etti, 2 milyon dolarını da kurtardı. 14 yıl aradan sonra bir eski başbakan ve 6 bakan için yeniden kurulan Yüce Divan'da son karar da dün çıktı. Yüksek Mahkeme'nin 24 Şubat 2005'ten bu yana devam eden yargılama sonunda verdiği Aydın hakkındaki kararını, Başkanvekili Haşim Kılıç açıkladı. Aydın'ın eşi Gönül Aydın ve çocukları Batuhan, Konuralp ve Halil İbrahim ile birlikte çok sayıda kişinin izlediği karar öncesinde Başkanvekili Kılıç, Aydın'a son sözünü sordu. Aydın'ın yanıtı, "Yok Sayın Başkanım" oldu. Kılıç, karar öncesi salondakileri "taşkınlık yapmamaları" konusunda uyardı.

"TÜM SUÇLAMALARDAN BERAAT"
Kılıç'ın açıkladığı karara göre Aydın, aralarında Sakarya Hükümet Konağı, Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı, Gaziosmanpaşa ve Kızılcahamam devlet hastanelerinin de bulunduğu 12 inşaat ihalesinde, "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasından, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle beraat etti. Aydın'ın bakanlıkta meydana gelen yolsuzlukları önleme konusunda gerekli tedbirleri almadığı, denetim yapmadığı, böylelikle "görevini kötüye kullandığı" suçlamasından, suçun yasal unsurları oluşmadığından oy birliğiyle beraatine karar verildi. Aydın, Hazine Müsteşarlığı Oran Sitesi lojman onarım inşaat ihalesinde "özelliği bulunmadığı halde özelliği bulunan ihale kapsamına alarak görevini kötüye kullandığı" suçlamasından da suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle beraat etti. Koray Aydın'ın Mardin Öğrenci Yurdu, Gaziantep Devlet Hastanesi, Palandöken Öğrenci Yurdu inşaat ihalelerinin de aralarında bulunduğu 16 ihalenin taşra teşkilatınca yapılması gerekirken ihale yapımının merkeze alınmasına onay vererek "görevini kötüye kullandığı" suçlamasından da oybirliği ile beraatine karar verildi. Aydın, kamuoyunda "Nereden Buldun Yasası" olarak bilinen Mal Bildirimi Kanunu'na aykırı hareket ederek haksız kazanç elde ettiği iddiasından da yine oybirliğiyle beraat etti.

2 MİLYON YTL'Yİ KURTARDI
Yüce Divan'ın oy çokluğuyla aldığı tek karar, aralarında Alanya Adalet Sarayı, Aydın'ın Ankara Devlet Planlama Teşkilatı Hizmet Binası, Denizcilik Müsteşarlığı onarımı gibi inşaat ihalelerinin bulunduğu 19 inşaat ihalesinde "görevini kötüye kullandığı" suçlaması karşısında verildi. Mahkeme Başkanvekili Haşim Kılıç ile üyeler Sacit Adalı, Şevket Apalak ve Ferruh Kaleli, Aydın'ın bu eylemleri nedeniyle ceza alması gerektiğini savunarak karşı oy kullandılar. Başsavcılığın Aydın hakkındaki mütalaasının ikinci ayağında toplam bir milyon 961 bin YTL haksız mal edindiği iddia edilmişti. Başsavcılık, Aydın'ın bu değerdeki mallarına el konularak Hazine'ye devredilmesi gerektiğini savunmuştu. Başsavcılığın bu talebini reddeden Yüce Divan, dünkü karar duruşmasında, Aydın'ın kendisinin, eşinin ve çocuklarının taşınır ve taşınmaz malları üzerindeki tedbir kararını da oybirliğiyle kaldırdı. ANKARA