kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
T.S. Eliot

Sinefiller İçin...

* Bitirim İkili 3'ten bir diyalog... Çinli kötü adam: [Fransızca küfürler eder] Carter: Bu ne diyor ya? Lee: Galiba Fransızca konuşuyor. Carter: Ey Asyalı dost, kendini aşağılamayı kes artık!

* İlk Bitirim İkili filmi 1998'de çekilmişti. 11 Eylül'den önce. Bülent Ecevit başbakandı o günlerde -ki kendisinin T.S. Eliot'un şiirlerini Türkçe'ye çeviren tek kişi olduğunu hatırlayalım. Hatta belki okuyan da.

* Carter bir sahnede kaldığı otelin oda servisinden Red-Bull marka bir enerji içeceği istiyor. Oysa Fransa'da enerji verici içeceklerin satışı yasak.

* Yıldız Tozu'nda rol alan Peter O'Toole'un başdöndürücü filmografisinden seçmeler: Arabistanlı Lawrence (1962), Casino Royale (1967), Son İmparator (1987). Kendisi aynı zamanda Ratatouille'da gurme yazar Anton Ego'yu da seslendirmişti.

* Yıldız Tozu'nun yönetmenliği için ilk olarak 12 Maymun'un yönetmeni Terry Gilliam düşünülüyordu. Fakat Grimm Kardeşler'i yeni tamamlayan Gilliam artık masalların dünyasından sıkılmıştı.

* Bana Şans Dile'nin Stephen King'in 1977'de yazdığı Rage isimli hikâyesinden uyarlandığı söyleniyor.

* İçindeki Yabancı hakkında Amerika'nın en ünlü film eleştirmeni Roger Ebert şu yorumu yapmış: "Filmin sonu stüdyo tarafından değiştirilmiş gibi görünüyor. Yönetmen Jordan'la ekibinin stüdyo istedi diye filmin sonunu değiştirdiklerini söylüyor değilim, ama filmin mantığı gereği olay örgüsü daha değişik bir biçimde sona ermeliydi."

* Roger Ebert, tıpkı Atilla Dorsay gibi sanat aşkını geniş kitlelerle paylaşarak çoğaltmış bir eleştirmen. Kendisine 2002 yılında tiroid kanseri teşhisi konuldu. Roger'a acil şifalar!

* Jodie Foster, son üç filminde dikkat ettiyseniz hep kuvvetli kadınları oynadı. Uçuş Planı'nda bir uçak dolusu insanın karşısına dikildi, Inside Man'de banka soyguncusuna karşı korkusuzca cevaplar veriyordu. Şimdi sıra eline silah alıp intikam peşinde koşmaya geldi.

* Dehşet Odası'nın iki farklı versiyonu var. Amerika ve İngiltere'de yapımcılar filmin en kanlı sahnelerini kesti. Ancaak... Filmin İspanya'da gösterilen versiyonunun her saniyesinden kan fışkırıyor! Sadece İspanya'da gösterilen bu versiyonda: 1) musluklardan asit akan duş sahnesi 2) blender'la işkence sahnesi gibi şiddet filmlerini sevenleri mutlu edecek anlar var.

* Dehşet Odası'nın başrolündeki Elisha Cuthbert, 1982 doğumlu. Kendisini Jack Bauer'ın kızı olarak 24 dizisinde iki sezon boyunca izlemiştik. 24'te en son dizideki olayların geçtiği CTU'ya gelmiş ve canını zor kurtarmıştı. Bakalım Dehşet Odası'nda da hayatta kalmayı başarabilecek mi?
Haberin fotoğrafları