kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tuna Kiremitçi hiç hak etmediği yerde!

Mustafa KIZIL
Serdar Oğuz'un ' Aşka İnat Zamanlar' adlı ikinci kitabı çıktı. 'Ihlamurlar Altında' dizisindeki şiirlerinden tanıdığımız Oğuz, Tuna Kiremitçi gibi bazı ünlü yazarların sadece görselliği ile öne çıktığını söylüyor..
'Ihlamurlar Altında' dizisinde yazdığı şiirlerden oluşan ilk kitabı ile adından söz ettiren Serdar Oğuz, ikinci kitabı 'Aşka İnat Zamanlar'ı çıkardı. Yeni kitabında 'gitmek' üzerine yazıları olduğunu söyleyen Oğuz, yazdıklarının samimiyetine güveniyor.

* İkinci kitabınız 'Aşka İnat Zamanlar' raflardaki yerini aldı. İlgi nasıl? Kitap yeni çıktığı halde gösterilen ilgi çok iyi. Birinci kitapta sadece şiirlerim vardı. Bu kitapta hem 'Ihlamurlar Altında'ki şiirlerim hem de 'gitmek' üzerine yazdığım yazılarım var. Nihayeti sebebinden belli aşk vardır ya hep! Ben aşkın bu tarafını yazdım.

* Kitaba fotoğraf ve DVD eklemek kimin fikri? Benim. İlk defa bir aşk kitabında yazarın kendi fotoğrafları var. Arkadaşım Uğur Utku Sezer'in objektifi, İrem Onar'ın benim için hazırladığı kıyafetlerle objektif karşısına geçtim. Bülent İnal, Sinan Tuzcu ve Feryal Pere'nin sesinden okunmuş şiirlerim ve 'Ihlamurlar Altında'nın unutulmaz sahnelerinden oluşan bir de DVD'im var kitabın içinde.

* Kitaptaki yazılar sanki daha ileri yaşın tanımlayabileceği aşk ve ayrılık üzerine... Zaten herkes 'Bu çocuk mu yazıyor bu şiirleri' diye şaşırıyor. 30 yaşındayım. Kime aşık oldun dersen, aslında bu bütün aşkların ve ayrılıkların birikimiydi. Ben yazılarıma ve görselliğime güveniyorum. Bazı yazarların da hak ettiği yerde olduklarına inanmıyorum. TİPİYLE PRİM YAPTI

* Kimlerin mesela? Tuna Kiremitçi'yi örnek verebilirim. Bu gibi yazarlar tiplerini ön plana çıkararak daha çok prim yapacaklarına inanıyor. Açıkçası yapıyorlar da.

* Şiirlerinizin diziyle özdeşleşmesi sizi rahatsız ediyor mu?
Dizi ekibi her zaman yanımda oldu. Bu özdeşleşme benim üzerime oturan bir kazaktı. Tamam, bu kazak beni çok sıcak tuttu ama şimdi mevsimler değişti. Herkesin izniyle artık üstümden çıkarmak istiyorum.

* Yazdıklarınızı samimi bulduğunuzu söylüyorsunuz. Gerçekler var mı içinde?
Yazdığım hayatın ta kendisi. Yazıları okuyan kendinden bir şeyler bulup 'bunu ben de yaşadım' diyebiliyor. Belki de insanların yaşamaktan korktuklarını kaleme alıyorum.

* Yazdıklarınızın adresi belli mi?
İçinde saklı olan birileri var tabii ki... Aksi bir ihtimal yok zaten.
Haberin fotoğrafları