kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ferhat Göçer

1.5 yıl görmediği kızını aile fotoğrafı için aradı

İPEK DURKAL GÜNAYDIN
Ferhat Göçer ile ilk eşi Dr. Berna Hocaoğlu arasında kızları Yağmur'un nafaka davası devam ediyor. Göçer'in, kendisinden para sızdırmak istediğini iddia ettiği Berna Hocaoğlu: 1.5 yıldır görmediği kızını basına fotoğraf verebilmek için arayınca yeter dedim!..
Ferhat Göçer'in başı son günlerde dertten kurtulmuyor. Önce Kayahan ile girdiği polemik, ardından aldığı MÜYAP Diamond ödülü ile ilgili şaibeler ve son olarak da ilk eşi Dr. Berna Hocaoğlu ile mahkemelik olması Göçer'i gündemden hiç düşürmedi. Berna Hocaoğlu'ndan 10 yaşında Yağmur adlı bir kızı olan Ferhat Göçer, eski eşini kızının hastalığını kullanarak kendisinden para sızdırmaya çalışmakla suçladı. Berna Hocaoğlu ise "Ferhat'ın bu söylediğinin doğru olması için her şeyimi verirdim" dedi.

* Ferhat Bey ile nasıl tanıştınız?
88 yılında tıp fakültesinde okurken tanıştık. 93 yılında Urfa'da mecburi hizmetini yaparken evlendik. 5 yıl sonra da hamile kaldım.

* Evliliğinizde her şey yolunda mıydı?
Yok, ben çocuk istemiyordum çünkü pek keyifli bir hayatımız yoktu. Ama o bir sorun olduğunu kabul etmiyordu. Bu çocuğu yapmamız gerektiğini, evliliğimize iyi geleceğini söylüyordu. Ama hamilelik sürecinde ilişkimiz tamamen bitti.

YAĞMUR HASTA DOĞDU
* Yağmur ne zaman doğdu?
1997'nin Aralık ayında. Ferhat geldi, doğuma girdi ve sonra gitti... Ona "Bir süre böyle idare edelim" dedim ama bu kez o ayrılmayı istedi. Ben de toplanıp, anneme gittim.

* Bu arada kızınızın sağlığı nasıldı?
Kalp kapakçıklarında sorun vardı. Altı aylıkken ameliyat oldu.

* İyileşti mi Yağmur?
Hayır, epilepsi başladı. Raşitizm oldu. Kalp kapakçıklarının iki tanesinde yetmezlik var, bir tanesi görevini doğru yapmıyor. Bir çocuk grip olurken, Yağmur zatürree oluyor. Ferhat Çocuğum hasta değil diyor' ya, bu söylediğinin doğru olması için her şeyimi verirdim.

OKUL PARASINI ÖDEDİ
* Davayı siz mi açtınız?
Evet, kızımızın velayetini aldım ve hiçbir talebim olmadı çünkü bir babanın kızının ihtiyaçlarına destek olması için protokole ihtiyaç yoktur, diye düşünüyordum. Ama öyle değilmiş.

* Yağmur'un ihtiyaçları ile ilgilenmediğini söylüyorsunuz ama Şişli Terakki'de okurken okul masraflarını Ferhat Bey ödemiş...
Evet, bir tek o. Yaptığına, yapmadı diyemem. Şişli Terakki'yi kendisi istedi ve kendisi teklif etti okul parasını ödemeyi ama servis ve yemek parası hariç! O dönemde ilişkimiz de iyiydi. Bu arada da üçüncü evliliğini yapmış eşi Ayla Hanım da hamileymiş. Yağmur'a kardeş geliyor diye çok mutlu oldu. Hafta sonları Yağmur'u götürüyor, pazar günleri alıyordum ve her şey yolunda sanıyorum.

* Değil miymiş?
Bir gün Ayla Hanım aradı beni, buluştuk. Bana, her hafta sonu Yağmur'un onlarda kalmasını istemediğini, zorlandığını söyledi. Ben de bir daha Yağmur'u götürmedim.

* Ama zor olabilir gerçekten. Ayla Hanım da yeni doğum yapmış, bebeği var...
Evde beş tane hizmetli, üstelik bir anneanne ve bir babaanne var. Sadece hafta sonları için Yağmur mu fazla geldi?

FERHAT'IN HİÇBİR FİKRİ YOKTUR
* Ferhat Bey ne dedi bu duruma?
Onun hiçbir konuda fikri yoktur, yeter ki onun hayatına dokunmayın. Bu arada da çocuğu doldurmuşlar 'annen seni getirmiyor' diye. Yağmur en sonunda bana 'Ben artık babamla kalmak istiyorum' dedi. Gitti ve iki ay dayandı.

* Problemli bir çocuk mu?
Zor bir çocuk...

* Ferhat Bey'den sonra evlendiniz mi?
Evlendim ama kısa sürdü. Bir yıl önce ayrıldık.

* Ferhat Bey ile nasıl koptu ilişkiniz?
Yağmur bana geri dönünce Ferhat da artık kendisiyle görüşmeyeceğini söyledi.

* Bunca zaman bekleyip de neden şimdi nafaka davası açtınız? En zor günleri zaten tek başınıza geçirmişsiniz...
Yağmur o süreçte babasını birkaç kere aradı ama babası açmadı telefonlarını. Bunlarda da sabrettim ama aradan 1.5 yıl geçtikten sora beni Ayla aradı ve "1-2 saatliğine Yağmur'u almak istiyorum" dedi. "Niye?" dedim. Ferhat, Kayahan'la kavga etmiş ve gazetelere mutlu aile fotoğrafı vermek istiyormuş. Bunun için de Yağmur'u fotoğraf çekimi için istiyorlarmış! Karşımdaki hanım da son derece eğitimli, AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, "Yağmur'u vermek için kaç lira istiyorsun?" deyince tartıştık, 'yeter artık!' deyip dava açtım.

* 10 bin YTL nafaka talep etmişsiniz. 10 yaşında bir çocuk için fazla değil mi?
Kesinlikle çok yüksek, biliyorum. Aslında, Yağmur'un tedavisi, eğitimi, bakımı, bakıcısı derken ben her ay bu paranın çok üzerinde harcıyorum. Önce 2 bin YTL istedim ama 'Benim etim ne budum ne o kadar parayı ödeyemem' demiş. Ben haftanın beş günü günde 12 saat, altıncı gün de yarım gün çalışıyorum. O gecede 25 bin dolar alıyor. Onun bir gecede kazandığını ben bir ayda kazanmıyorum. Artık onun da sorumluluk alması gerekiyor.

* Sizinki kadınca bir kıskançlık olabilir mi?
Onlar öyle söylüyor ama 10 yıl sonra mı aklıma geldi onları kıskanmak? Ferhat'ın yaptıklarını hiçbirinin meşhur olmakla ilgisi yok, karakteri ile ilgisi var. İddia ettikleri gibi onun şöhretinden faydalanmak isteseydim, bunca yıl beklemez, bunu ilk albümü çıktığında yapardım.