kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Elif Germiyanlıgil Şirin Yalçın

Onlar 'Aralık'ta cereyan kapmak istiyor

Sosyetenin önde gelen isimlerinden Şirin Yalçın ve Elif Germiyanlıgil kardeşler, kurdukları Aralık Derneği'ni, çalışma şekillerini ve yakında çıkarmayı planladıkları dergilerini Şamdan Plus'a anlattı..
Şirin Yalçın: Üniversiteden mezun olduktan sonra otistik çocukların okuduğu bir okulda etüt ablalığı yaptım. Yani sosyal sorumluluğun hep bilincindeydim. Biz gerçekten faydalı bir iş yapmayı amaçlıyorduk ve bu dernek bizim hayallerimizi süslüyordu.
Elif Germiyanlıgil: Hiçbir zaman bir butik açmak, ya da bir mağaza açıp bir şeyler satmak gibi düşüncemiz yoktu.
Eğitim programlarına başladığımızda ne kadar ilgi ile karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Şu an burada eğitime katılanların üçte biri burslu. Ülkemizde kültür seksen yılda çok kilometre yol kat etse de, gereken değeri bulamadı. Biz burada devreye giriyoruz. Somut bir yardım olmasa da, insanlara ufuk açma, yol gösterme konusunda ışık tutan bir derneğiz.
Ş.Y: Biz burada bilgiye merak duyan insanları bir araya getiriyoruz; öğrenmenin okullarla ve öğretim hayatlarıyla sınırlı olmadığını, bunun hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu vurguluyoruz. Toplumun tüm sektör ve kuruluşlarını ortak bir paydada buluşturan projeler üretiyoruz.
E.G: Mesela '10 bin Çocuk Tiyatroya' adlı kampanyamızı başarıyla gerçekleştirdik. Şimdiki hedefimiz 100 bin çocuk. Bir başka çalışmamız ise Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı yuvalardan 25 çocuğun bir yaz boyunca müzik dersi almalarını sağlamaktı. Yaz sonunda 25 öğrenci Habitat Parkı'nda unutulmaz bir konser verdi.
Ş.Y: Devam eden diğer bir çalışmamız da 'Okullara Müzik Doluyor' kampanyası. Poşetler tasarlayıp, satışından elde edilen gelirle devlet okullarına piyano aldık.
E.G: Biz gönülden ve sistemli çalışıyoruz. Sonuçta birbirimizi çok iyi tanıyoruz, yani abla-kardeş olmamız avantaj bizim için.
Ş.Y: Hani büyüklerimiz bizi hep "Aralıkta kalma, cereyan kaparsın" diye uyarırdı ya, biz de galiba cereyan kapmak istedik. Birbirimizden, yazarlarımızdan ve okullarımızdan cereyan kapmak için bir dergi çıkartmaya hazırlanıyoruz.
E.G: Kültür-sanat dergimiz üç ayda bir çıkacak. Yayın yönetmeni İskender Savaşır. Kurslarımızla yaklaşık 200 kişiye ulaşabiliyoruz ama buradaki sohbetleri ve makaleleri daha fazla insanla paylaşmak istedik.
Haberin fotoğrafları