kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

Libananco davadan vazgeçecek

Az gittik, uz gittik! Dere tepe düz gittik. Güney Rum kesimi şirketi "Libananco"nun açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasıyla birlikte yeniden yolun başına geldik.
Derdimiz, "Çukurova ve Kepez Elektrik." Konunun tarafları ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Rumeli Holding.
Dün akşam iftar sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Rumeli Holding yetkilileri yine bir araya geldi. Bakan Güler, bu kez toplantıya bürokratlarla birlikte katılmadı, Rumeli Holding adına görüşmeleri yürüten Cem Uzan ise toplantıya danışmanıyla birlikte geldi. Görüşmeler büyük bir gizlilik içinde yapılıyor!..
Niye mi?
Çünkü geçen hafta Libananco'nun avukatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler'e 'Özel bir rapor' sundu.
Kulislerden yansıyan havaya göre Libananco yetkilileri, "Çukurova ve Kepez Elektrik'in imtiyaz hakkını eski sahibine geri verin, davadan vazgeçelim" diyor.
Daha ne olsun?
Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti hakkında yabancı fon şirketlerinin açtığı 19 milyar dolarlık üç ayrı tahkim davası sürüyor.
İlk açılan ve 12 Şubat'ta duruşması yapılan 10.1 milyar dolarlık Libananco tahkimiyle ilgili olarak 2008 yılı başında bir karar çıkması bekleniyor. 4.5 milyar dolarlık ikinci tahkim Nova Huta'da duruşma tarihi belli olacak. Eurocement'in açtığı tahkim ise 4.5 milyar dolar.
Açıkçası tahkim davaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nı harekete geçirdi!.. Anladığımız kadarıyla geçen hafta içinde Bakan Güler'e sunulan ve içeriği gizli tutulan Libananco dosyası; bakan Güler'in bugüne kadar yaptığı ve dokuz kere bir araya geldiği Uzan ile onuncu görüşmede acaba kapanacak mı?