kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

Fenerbahçe'ye Rusya'dan konuk var

Bu kez Türkiye ve Rusya bir ilke imza atacak. 'Moskova-Ankara' hattı, dostluk adına farklı bir konuda çalışacak. 30 atlet 2 Ekim Salı günü saat 11.00'de Moskova Kızıl Meydan'dan yola çıkacak. Kremlin Sarayı'nın önünde bekleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, As Başkan
Ali Koç, yönetim kurulu ve Yüksek Divan Kurulu üyeleri, Rusya Ultra Maraton Derneği ile birlikte "Haydi" diyecek. Böylece start verilecek. 'RusyaTürkiye' dostluk maratonu başlayacak. Fenerbahçe Kulübü'nün 100. Yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen maraton fikri eski bir atlet olan Rus İş Konseyi Başkanı Turgut Gür'e ait.
Maratonun başladığı günün akşamı, Şampiyonlar Ligi 2. tur elemeleri çerçevesinde Fenerbahçe ile CSKA futbol takımı Moskova'da karşılaşacak.
Maraton 20 Ekim Cumartesi günü Fenerbahçe Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Konya maçında sona erecek.
Ancak atletler önce Ankara'ya sonra İstanbul'a gelecek. Fenerbahçe Cumhuriyeti, Suriye'den sonra Rusya çıkarması yapacak.
Amaç, ekonomik ve kültürel işbirliğinin yanı sıra sporda da 'ortak adım' atabilmek.
Çünkü bu yıl Türkiye'de 'Rusya' yılı kutlanıyor. 2008'de de Rusya'da 'Türkiye' yılı kutlanacak.
Acaba Türkiye'de bunu kaç kişi biliyor?
Rusya, bu yıl 150 milyar dolar dış ticaret fazlası veriyor. Doğalgaz, ham petrol, kıymetli madenler, kereste ve kâğıt gibi temel sektörlerde dünya liderliğine oynayan bir ülke.
Ultra zengin yatırımcısı var.
Rusya, şimdiden 2014 Kış Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Soçi'de yapılacak olimpiyatlar için 40 milyar dolar harcanacak. Rusya'da iş yapan Türk müteahhitlik şirketleri çoktan alarma geçti!..
Eh, Fenerbahçe'nin müteahhitleri de boş durmayacak. Zaten Türk-Rus İş Konseyi, yarın Moskova'da toplanıyor.
Toplantıya KGB'nin eski başkanı, Devlet Başkanı Putin'in başdanışmanı ve eski Başbakan Primakov başkanlık edecek. Özellikle Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerle Rus şirketlerinin birlikte neler yapabileceği tartışılacak. FenerbahçeRusya Ultra Maraton Derneği'nin programı da son kez gözden geçirilecek.
Her iki taraf Putin'in mesajını bekleyecek.