kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ODTÜ Biyoloji Öğretmenliği bölümünden mezun olan Doğa Sülen'in en büyük hayali canlılar alemini yansıtan bir belgesel çekmek.

Çılgınlıklarımı ekran sonrasına saklıyorum

BUGE CANKAT GÜNAYDIN
'Biri Bizi Gözetliyor' yarışmasının koordinatörü ve sunucusu Doğa Sülen, ekranda göründüğü kadar steril bir karakter olmadığını söyledi: Özel hayatımda çok farklıyımdır. Hayattan zevk almasını bilirim. Dostlarım ve özellikle annem şakalarıma çok güler. Ekran arkasında neşeliyimdir..
Yarışmacıların her anının izlendiği 'Biri Bizi Gözetliyor' programı (BBG) ilk başladığı günden beri, herkes final gecelerinde 'sonuçları açıklayan' Doğa Sülen'i yani nam-ı diğer 'Doğa Bey'i merak etti. "Bu kadar ciddi birinin 'Biri Bizi Gözetliyor' gibi bir eğlence programında ne işi var?" diyenler bile oldu. Oysa bugüne dek BBG'den 'Gelinim Olur musun?'a kadar pek çok reality show'a imza atan Doğa Sülen, ekranda göründüğünden çok farklı bir insan. Ne konuşması yavaş, ne de asık suratlı ve otoriter...

EVET KURALCIYIM!
Röportaj için buluştuğumuzda BBG'deki 'Doğa Bey'e hiç benzemediğini fark ettim... İlk sorum da "Doğa Bey tamamen bir tipleme mi, yoksa kendiniz misiniz?' oldu. Sülen, gülerek şöyle cevap verdi: "Kuralcı olduğum doğru. Ama arkadaşlarım arasında çok esprili ve çok şakacı biriyimdir. Hatta annem şakalarımdan bıkmış durumda. Eğlenmeyi, hayattan zevk almayı beceren biriyim. Bu ciddiyet işle ilgili. Çılgınlıklarımı ekran sonrasına saklıyorum..."

* Halk, sizi sunucu olarak tanıyor ama BBG'nin yapım aşamasında da önemli bir göreviniz var...
4 senedir Sinevizyon'da program koordinatörü olarak çalışıyorum. 6-7 yapımın tüm program sürecini tek başıma üstlenmiş durumdayım.

* Neden sadece yapımda kalmayı düşünmediniz ve canlı yayınlarda da bir misyon üstlendiniz?
Aslında bu benim tercihim değildi. Kendi kendine gelişen bir süreç oldu. 2001'de 'Dokun Bana' diye bir program yapıyorduk. Yarışma formatında hakemlerin olması gerekiyordu ve ben de o tabloya uyuyordum. 7-8 senelik bir radyo deneyimim, oturmuş bir diksiyonum ve konuşma tarzım vardı. Bu özelliklerimin farkına başkaları da vardı ve onlar 'yürü' deyince, ben de koştum.

ŞAKALAR YAPARIM
* Sizi yakından tanıyanlar, ekradaki gibi ciddi, donuk ve cool olmadığınızı söylüyor. Bu görüntü yarışma için çizilmiş bir karakter mi?
Ben bunu bir görev olarak görüyorum ama zaten kuralcı bir insanım.

* Peki sıkılmıyor musunuz bu kadar kuralcı olmaktan?
Trafik kurallarına da dikkat etmeye çalışırım, ikili ilişkilerimde de. Ama bunun dışında eğlenmeyi de, yaşamayı da sonuna kadar becerebilen bir insanım. Ben aslında çok şaka yaparım, çok espriliyimdir. Belki de en zoru böyle bir adamı ekranda dizginleyebilmek.

* Canlı yayın sırasında hiç içinizden bir 'espri patlatmak' gelmiyor mu?
Yok, hiç gelmiyor. Özel hayatımla ekranı çok iyi ayırmış durumdayım. Şirket içindeyken, şirketin kapısından girdikten sonra yayın günü başka biri oluyorum. Ben bile bazen kendimi tanıyamıyorum.

* Nasıl eğlenirsiniz?
Çok fazla gece dışarı çıkmam. Gezme tozma meraklısı değilim. Özellikle İstanbul'un parlak gece hayatında insanlar fazla göremez beni. Benim seçtiğim yerlerde çok fazla da kamera olmuyor. Gündüz saatlerinde ise kafa dinleyebileceğim yerleri tercih ederim.

* Hayatınız iş odaklı mı?
Evet. Çok uzun zamandır farklı bir şeyle ilgilenemiyorum. Haftanın 6 günü çalışmak zorundayım. Bir evde yaşayan insanların üzerine program yaptığınızda sizin özel hayatınız kalmıyor.

* RTÜK'ün baskısı var mı üzerinizde?
Her TV programının olduğu kadar var. RTÜK'ün yapmaya çalıştığı denetimi biz zaten kendi kendimize yapıyoruz. Başladığımızdan beri de RTÜK'ten eleştiri almadık.

YARIŞMACI OLMAM

* Yarışmacılara evdeki davranışları hakkında direktiflerde bulunuyor musunuz?
Asla! Kimse kimseye rol model oluşturmuyor, kimseye yol yordam göstermiyoruz. Herkes yüzde yüz kendisi. Bizim hiçbir şekilde yarışmacılarla diyaloğumuz yok. Onları sadece kameralardan izliyoruz. Beni de sadece yayın sırasında sunucu olarak görüyorlar.

* Farklı bir konumda olsaydınız BBG'ye yarışmacı olarak katılır mıydınız?
Katılmazdım. Ama ben normal şartlarda hiçbir yarışma programına katılmam. Ben Milli Piyango bileti de almam zaten... Yani ben hiçbir zaman 'ya olursa'nın peşinde koşmam; ihtimallerle hiç uğraşmam. B planım da yoktur. Bir hedef belirlerim ve onu alana kadar da uğraşırım. Yarışma ile para veya ödül kazanmak benim yöntemim değil.