kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Ecstasy alıp vurdum'

Veli SARIBOĞA / Recai KÖMÜR SABAH
Dink suikastinin tetikçisi O.S., "Olay günü Yasin Hayal'in verdiği ecstasy hapı içtim. Hrant Dink'in ailesi olduğunu bilmiyordum, pişmanım" dedi. Hayal de Pamuk'tan özür diledi..
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması dün Beşiktaş Adliyesi'nde sıkı güvenlik önlemleri altında yapıldı. Suikastin tetikçisi O.S. tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden adliyeye plakasının hemen üzerine 'Ya sev ya terk et' çıkartması yapıştırılan ring aracıyla getirildi. 12 saat süren duruşma, 11 Şubat 2008'e ertelendi.

TEHDİTLE YAPMIŞ
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma tetikçi O.S.'nin yaşının 18 yaşından küçük olması nedeniyle basına kapalı yapıldı. İlk celsede konuşmayan tetikçi O.S. psikolog eşliğinde ifade verdi. O.S.'nin "Ailesinin olduğunu bilseydim yapmazdım. Pişmanım" dediği bildirildi. Yasin Hayal'in kendisi ile ailesini tehdit ettiğini öne süren O.S., "Erhan ve Yasin'le bir araya gelerek bu konuyu planladık. Son zamanlarda Yasin, Erhan'ın polis muhbiri olduğunu anladığı için 'Erhan'ın yanında her şeyi konuşmayalım' dedi. Yasin beni ve ailemi tehdit ediyordu. Yasin 'Bu işi yapmazsan, kaçarsan filan ailen burada ona göre' diyerek tehdit etti. Yasin'in korkusundan yapmak zorunda kaldım. Bir gece önce arkadaşlarla esrar içtim. Olaydan önce de Yasin Hayal'in verdiği iki ecstasy hap içtim. Uyuşturucunun etkisiyle yaptım. Ne yaptığımı bilmiyordum" dedi. Duruşmada sanıklardan Zeynel Abidin Yavuz'un siyah çorabının üzerinde üç hilal amblemi ile "MHP" ve "Hepimiz Türk'üz" yazılarının bulunduğu görüldü. Bu arada adliyede tutuklu sanıkların konulduğu nezarethanede tartışma çıktı. Mısır Çarşısı davası sanığı Alaattin Öget'in de aralarında bulunduğu 3 kişi Dink davası sanıklarını görünce 'Bizi bunların yanına koyan devletin de jandarmanın da' diye bağırdı.

NEZARETTE SLOGAN SAVAŞI
Öğet ve beraberindekiler 'Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni'yiz' sloganları attı. Dink Davası sanıkları da 'Hepimiz Mehmet'iz, Türk'üz' diye bağırdı. Öget ile diğerleri nezarethaneden çıkartıldı. Sanıklardan Yasin Hayal, duruşmada yazar Orhan Pamuk'tan özür dileyerek, "Orhan Pamuk'u tehdit etmedim. Daha sağduyulu konuşmasını istedim. Bu nedenle kendisinden ve Türk kamuoyundan özür dilerim" dedi. Avukatı ise Hayal'in konuşmasına müdahalede bulunarak, müvekkilinin Pamuk'tan değil, Türk kamuoyundan özür dilediğini söyledi.

'MÜFETTİŞLER İFADEMİ ALDI'
Sanık Erhan Tuncel, geçen duruşmada, cinayetle ilgili Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevlilerine bilgi verdiğini söylediği için cezaevinde müfettişler tarafından ifadesinin alındığını söyledi. Bu arada adliyeye gelen, O.S.'ye aşık olduğunu ve onu görmek istediğini söyleyen 19 yaşında bir genç kız gözaltına alındı. Kızın kolundaki dövmesinde ve künyesinde O.S.'nin adı olduğu belirtildi.
Haberin fotoğrafları