kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Seray Sever - Oyuncu

Herkesin unutmak istediği bir şey var

Hülya Dergisi ünlülere, unutmak ve bir daha hatırlamak istemedikleri anılarını sordu. Mirkelam askerde yediği dayakları, Seray Sever ise olay olan albümünü unutmak istiyor..
Amerikalı araştırmacıların; bilim tarihinde belki de çığır açacak, kötü hatıraları silen bir unutkanlık hapını piyasaya sürmek için çalıştıklarını biliyor musunuz? Onlar çalışadursun, Hülya dergisi de ünlü simalara "Bu hapı hayatınızdaki hangi anı unutmak için kullanırdınız?" diye sordu. Kimi onları derinden etkileyen bir olayı anlattı, kimi de konuya esprili bir şekilde yaklaşarak hayatının en trajikomik anlarını paylaştı. İşte ünlülerin unutlak istedikleri...

"Albümümü!"
Seray Sever - Oyuncu

"Geçtiğimiz yıl yaptığım albüm çok konuşuldu ve eleştirildi. Bu dönemde ne kadar güçlü durmaya çalışsam da çok yıprandım. Bilinçli yıpratma politikalarıyla da kötü bir duruma düşürüldüm. Türkiye'deki insanların hafızasından o albümü ve o dönem düştüğüm kötü durumları çıkarmak isterdim."

Oyuncu "Altıma yaptığım anı"
Alp Kırşan

"Anneannemin ölümünü duyduğum anda yaşadığım acıyı unutmak isterdim. Tercihimi, ilkokul ikinci sınıfta müsamerede yaşadıklarım için de kullanabilirdim. Okul müsameresinde bir kızla vals yaparken altıma yapmıştım. Çok utandığımı hatırlıyorum. Birkaç gün okula gidememiştim utancımdan."

"O maçın skorunu"
Mehmet Aslan - Oyuncu

"Futbolda 2002-2003 sezonu, on birinci ayın 6'sı. Bu tarihi gerçekten hafızamdan silmek isterdim. Galatasaray'ın, Fenerbahçe'ye 6-0 yenildiği o maçtan sonra çok üzüldüm. Her koyu Galatasaraylı gibi o kara günü ve o günün tüm izlerini unutmayı arzu ederdim."

"O gazetecinin hakaretlerini..."
Tan Sağtürk - Balet

"Birkaç ay önce ameliyat olmak için Amerika'ya gittiğimde köpeğim bir arabanın altında kalıp ölmüştü. Bu üzüntüyü yaşarken bir gazetecinin, köpeğin ölümüne benim neden olduğumu anlatan ve hakarete varan ithamlarıyla karşı karşıya kaldım. Köpeğimin üzüntüsünü silmek istediğim gibi, mahkemeye verdiğim gazetecinin o yazdıklarını da tamamıyla unutmak isterdim."

"Hamilelikte yaşadıklarımı"
Emel Acar - Modacı

"Kızıma da oğluma da hamile olduğum dönem oldukça kötü geçti. Bazı hassas bünyelerde, hamilelikteki bulantılar çok ciddi yaşanıyormuş. En ufak bir kokuda midem ağzıma geliyordu. Oğluma hamileyken altı ay kokuyor diye evde yemek pişirilmedi. Bulantılar yüzünden ölmek istemiştim."

"Trafik kazasını..."
Işın Karaca - Şarkıcı

"7-8 ay önce bir trafik kazası geçirdim. Boyun kemiğimde zedelenme olduğu için uzun süre boyunlukla gezmek zorunda kaldım. Gerçekten zor bir dönemdi. Uzunca bir süre arabaya binemedim. Şimdi de arabaya binerken tedirgin oluyorum. O kazayla ilgili hafızamda hiçbir şeyin kalmamasını ve arabayla seyahat ederken duyduğum tedirginliği unutmak isterdim."

"Bohem tatilimi"
Gürgen Öz - Oyuncu

"Birkaç yıl önce, arkadaşlarla Bodrum'da tatil yapmak istedik. Paramız olduğu halde otostop yaparak çıktık yola. Kendimizi çok fazla dağıttığımız, çok fazla para harcadığımız bir tatildi. Dönüşte 20 saatte İstanbul'a gelen ucuz bir otobüse binmek zorunda kaldık. O bohem tatilimin anılarını silmek isterdim."

"Ölüm acısını"
Asuman Dabak - Oyuncu

"Yapı gereği farkındalıkları olan bir insanım. Bu yüzden herhalde benim yapımdaki insanlara bu hap oldukça faydalı olur. 2000'de annemi kaybettim, o dönemde yaşadığım ıstırabı unutmak isterdim. Ölümün önüne geçilmiyor, onu unutamasam da onun cenazesindeki derin üzüntüyü hafızamdan silmeyi isterdim."

"Yediğim dayakları"
Mirkelam - Şarkıcı

"İnsanın yaşadığı sürece, bir sürü kötü olayı unutmak istediği aşikar. Mesela bir hap veya iksir, aşkın hayal kırıklıklarını silseydi güzel olurdu. Yenilen dost kazıkları için de faydalı olabilir. Yalnız en çok askerde yediğim dayakları unutmak isterdim, çünkü insanın gururunu zedeleyen bir durum."
Haberin fotoğrafları