kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hande Subaşı ünlü olduktan sonra sokakta aldığı tepkilerin samimiyetine şaşırmış. Subaşı, "Birkaç saniye boyunca, bu kişi acaba annemin bir tanıdığı ya da akrabam olabilir mi, diye düşünüyorum" diyor. Ünlü model sokağa çıkarken makyaj yapmadığını ve spor kıyafetleri tercih ettiğini de söylüyor.

'Güzel olmak hayatta herkese kolaylık sağlar

Podyumların aranan modellerinden, sessiz sakin güzel Hande Subaşı Cosmopolitan dergisinin ekim sayısına konuştu: Güzel olmak herkes için bir avantaj tabii. Çünkü insanlar güzel şeyleri görmeyi seviyor..
* Küçüklüğünüzden beri model olmak gibi bir hayaliniz varmış. Peki modellik hayal ettiğiniz kadar var mıymış?
E tabii, varmış. Bu işe büyük bir heyecanla başlamıştım. Bu kadar zaman geçti, hâlâ aynı heyecanı taşıyorum.

* İyi bir model nasıl olur size göre? Favori modellerinizin ortak özellikleri nedir?
Modellikte fiziki standartlar var tabii ki. Bir de bana göre güzellikten çok bir duruş gerekiyor. Herkesin kendine has bir havası vardır. Bakış, duruş, karizma, çekicilik... Yürürken o elektriği verebilen model iyi bir modeldir.

* Nasıl veriliyor o elektrik?
Herhalde Allah vergisi! İşini seven ve sahiplenen modellerde olduğunu hissediyorum bu bahsettiğim elektriğin. Defilenin ruhunu anlayıp onu yansıtmak da çok önemli.

HİÇ EGOM YOK
* Yakın olduğunuz model arkadaşlarınız var mı?
İş temposundan dolayı dışarıda arkadaşlarımla geçirebildiğim zamanlarım pek fazla olmuyor. Ama yakınlık deyince ilk aklıma gelen Tuğba Karaca.

* İyi bir model olmak, güzel ve hayranlık duyulan kadın olmayı beraberinde getiriyor. Mesela sokakta yürürken bu tavırla mı yürüyorsunuz?
Yok, hiç öyle egolarım yoktur. Zaten süse püse, bakımlı olmaya düşkün bir yapım vardı. 'Bir beğenilme merakı var mı' demenize karşılık bunu söyleyebilirim. Ama günlük hayatımda hiçbir ünlünün yapmayacağı birçok sıradan davranışı yapmaktan çekinmiyorum. Gayet sıradan bir hayatım var.

SADECE GÜZELLİK YETMEZ
* Sokakta sizi görüp tanıyan insanların tepkisi ne oluyor?
Çok candan insanlarla karşılaştım şu ana kadar. Hatta o kadar sıcak tepkiler alıyorum ki, birkaç saniye boyunca 'Acaba annemin bir tanıdığı mı ya da akrabam olabilir mi?' diye çıkartmaya çalışıyorum. Bazen de beni tanımıyorlar. Çünkü sokakta gezerken doğal, makyajsız oluyorum. "Hande Subaşı'ya ne kadar benziyorsunuz" diyorlar, ama yakından benzetemiyorlar. 'Seni sevmiyorum' diye bir tepkiye rastlamadım daha. Gerçi sevmeyen de söylemez herhalde.

* Güzel olmak hayatınızda kolaylık sağlıyor mu?
Güzel olmak herkese, hayatın her alanında kolaylık sağlar. Sırf benim için geçerli değil bu. Çünkü insanlar güzel şeyleri seviyorlar. Ama mutlaka altyapı da gerektirir, görsellik yetmez. Ancak ilk etapta güzellik bir avantaj tabii. Bir mağazaya girdiğinizde bile güzel, bakımlı bir satıcıyla muhatap olmak istemez misiniz?

* Sizin anlayışınıza göre hangi özellikler bir kadını güzel yapar?
Konuşma tarzı, ilişkileri, duruşu, zekası, bakımlı olması, giydiğini yakıştırabilmesi...

BAKIMLIYIMDIR
* Sizce kadında mutlaka bulunması gereken üç özellik nedir?
Bir kere, bir kadın akıllıysa elinde bulunan vasıfları her zaman doğru kullanmayı bilir. Hareketleriyle, konuşmasıyla bütün bir güzellik yaratabilir. O yüzden, tek bir cevap vermek gerekirse bu soruya, akıllı olmak!

* Siz kendinize nasıl bakıyorsunuz? Cildiniz, vücudunuz, saçınız için özel yöntemleriniz var mı?
Özel yöntemlerim yok ama bakımlıyımdır. Bakım öncelikle temizliktir. Doğal yöntemlerle basit bakımlar yaparım. Mesela cildimi mutlaka temizleyip, nemlendiririm; saçlarımın yapısına göre şampuan seçerim.

* Türkiye'nin en tercih edilen modellerinden biri olmanıza rağmen, gazetelerde, TV'de sık karşılaştığmız yüzlerden biri değilsiniz. Her adımınızı takip edebildiğimiz meslektaşlarınızdan farkınız nedir?
Yaşam tarzım magazin programlarına malzeme verebilecek nitelikte olmadığı için benden haber çıkartmaya çalışmıyorlar herhalde.

* Nerede ve kimlerle yaşıyorsunuz?
İstanbul Ulus'ta ailemle yaşıyorum.

DEĞİŞMEDİM
* Son birkaç yıldır hayatınızda kimler ve neler var?
Ailem var, işim var, işimle ilgili tanıştığım kişiler ve nişanlım var. Başka bir şeye de pek vaktim olmuyor zaten.

* Ün ve para kazanmak sizi değiştirdi mi? Eski hayatım, yeni hayatım gibi bir ayrımınız var mı?
Elbette eski hayatım ve yeni hayatım arasında farklar var. Eskiden daha sıradan, normal bir hayatım vardı. Tabii ki şu an öyle değil. Eski hayatımdaki arkadaş çevrem gibi bir hayat yaşamıyorum, çok şey değişti. Ama benim Hande olarak, karakter olarak ve yaşayış tarzı olarak bir değişimim olmadı. Koşullarım değişti ama ben değişmedim anlayacağınız.
Haberin fotoğrafları