kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bengin Acer

Doktor olacaktı katliamda öldü

Zülfikar Ali AYDIN - Güngör KARAKUŞ - Mürsel ACAY
Şırnak'taki katliamda hayatını kaybeden Bengin Acer'in, bu yıl Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığı, ailesiyle vedalaşmak için köyüne geldiği öğrenildi..
Şırnak'ın Beşağaç köyünde teröristlerin düzenlediği hain saldırıda hayatını kaybedenlerden Bengin Acer bu yıl Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Ailesiyle vedalaşmak için Hakkari'den köyüne gelen Acer, Şırnak'ta arkadaşıyla yaylaya çıktı; dönüşte bindiği minibüste PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdi. Şırnak'ta arkadaşı ile birlikte yaylaya çıkan genç, dönüşte bindiği minibüste PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda öldü.

TIBBI KAZANMAYI BAŞARDI
Bengin Acer 20 yaşındaydı. Ailesinden ayrı Hakkari'deki yakınlarının yanında okula giden Bengin, Cumhuriyet Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra dershanede eğitim aldı. Tıp okumak istiyordu. Üç kez sınava girdi ve sonunda başardı. Bu yıl Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Bursa'ya okula gitmeden önce son kez köyüne giden genç, bir süre önce Hakkari'den Şırnak'a gitti. Köydeki son günlerinde Sefer Acer ile birlikte olay günü yaylaya çıktı. Genç, akşam üzeri köye dönmek için işçileri taşıyan minibüse bindi. Ancak köye yaklaştıkları sırada teröristlerin saldırısı sonucu minibüsteki diğer talihsizlerle birlikte can verdi.

KÖYÜN ÜNİVERSİTELİ TEK GENCİ
Doktor adayı Bengin Acer'in köyden üniversiteyi kazanan tek genç olduğu ve olaydan bir gün sonra yani pazar günü Bursa'ya gitmeyi planladığı belirtildi. Bengin Acer'in babası Mustafa Acer, "Oğlum ve arkadaşı yaylaya çıkmıştı. Akşam vakti arkadaşı ile birlikte yayladan dönerken köylülerin minibüsüne binmişler. Sonra oğlumla birlikte köylüleri katletmişler. Oğlumu buradan kurtarmak, okutmak için Hakkari'ye gönderdim. Doktor olacaktı. Oğlum kimseyi öldürmedi, kimseye kurşun sıkmadı. Günahsızdı. Oğlumun, bu masum insanların hesabını versinler" diye konuştu. İbrahim Acer (52) katliamda oğlu Kadir'i, kardeşi Zeki, muhtar olan ağabeyi Yusuf ile onun oğulları Rahmi, Reşit ve Sefer Acer'i kaybetti. İbrahim Acer, muhtar olan ağabeyi Yusuf ile iki oğlunun korucu olduğunu ancak operasyona çıkmadıklarını belirterek "Kardeşim Zeki ise zaten sağır ve dilsizdi. Hayvancılık yapan insanlardı. Hiçbir suçları yoktu. Böyle bir acı nerede var. Bunu Türkiye'nin vicdanına bırakıyorum. Hakkımızı yerde bırakmayın. Bunu kim yaptıysa ortaya çıkarılsın"dedi.

ÖLENLERİN ÇOĞU ÖĞRENCİ
Saldırıda ölenlerin çoğunun 16-17 yaşında okul harçlığı biriktirmek için çalışmaya giden öğrenciler olduğu belirtilirken, bölgede teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Teröristlerin kaçışlarını önlemek için İncebel dağları çevresindeki köy yolları ve karayolları da bölgedeki jandarma güçleri tarafından kuşatıldı. PKK, Beşağaç köyünde pusuya düşürülen minibüsteki 12 kişinin öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanması eylemini üstlenmedi. PKK, kanlı eylemle ilgilerinin bulunmadığı iddiası terör örgütünün silahlı kanadı olan HPG'nin internet sitesinde yeraldı.
Haberin fotoğrafları