kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk adaya bakan desteği

Perihan KORKMAZ LONDRA
Erken seçime hazırlanan İngiltere'de Türk aday zirveye tırmanıyor... İktidardaki İşçi Partisi başkan yardımcısı ve Kadından Sorumlu Bakan, vekil adayı Ayfer Orhan'la birlikte seçim bölgesine giderek oy istedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türk adaya bakan desteği
İngiltere'de başbakanlık koltuğunu Tony Blair'den alan Gordon Brown, mevcut oy desteğini değerlendirmek için erken seçime gitmeye hazırlanıyor. Lideri olduğu İşçi Partisi'nin önemli oy kalelerine de kilit isimleri yerleştiriyor. İşte partisinin kalesini teslim ettiği isimlerden biri de Türk kökenli aday Ayfer Orhan oldu... İşçi Partisi'nin başkan yardımcılığına seçilen, aynı zamanda Kadınlardan Sorumlu Bakan olarak görev yapan Harriet Harman da Türk adaya güçlü destek verdi.

'BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ'
Brown'un sağ kolu olan Harman önceki gün yakın dostu Orhan'ın seçim bölgesi olan Hemel Hempstead'e gitti. İki kadın politikacının özel görüşmesinden sonra Bakan, "Orhan'la birlikte parlamentoda çalışmak için sabırsızlanıyorum" dedi. Tecrübeli, yetenekli ve çalışkan olarak nitelediği Orhan'ın güçlü bir aday olduğunu söyledi. Orhan ise yıllarca çeşitli kademelerinde çalıştığı partisinin etnik kesimlere yakın durduğunu söyleyerek "Türkiye'nin AB'ye eşit koşullarda üyeliği için gösterilen çaba da bunu yansıtıyor" dedi.

MUHALEFETLE OY FARKI 181
Bir önceki seçimlerde Hemel Hempstead'i Muhafazakar Parti'ye kaptıran İşçi Partisi'nin ağır toplarının Orhan'ın kazanması için kolları sıvadığı konuşuluyor. Seçim bölge sınırlarının değişmesi nedeniyle yapılan anketlerde Muhafazakar Parti'den yalnızca 181 oy farkı geride olunması da kazanma ihtimalini güçlendiriyor. Henüz yapılması tartışılan erken seçim için öngürülen tarih 2008 yılının sonbahar ayları.