kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül’ün ilk Avrupa gezisi

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, seçildikten sonra KKTC dışındaki ilk yurt dışı gezisini Strasburg'a yapacak. Gül, Çarşamba günü Strasburg'da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda bir konuşma yapacak.

İlk yurt dışı gezisini geçen ay yarısında KKTC'ye gerçekleştiren Abdullah Gül, AKPM'nin son bahar oturumları çerçevesinde Çarşamba sabahı Genel Kurul'da söz alacak. Gül'ün konuşması sırasında Türkiye'de önümüzdeki dönemde demokratikleşme ve insan hakları alanlarında atılacak adımlara ilişkin mesajlar vermesi ve bu çerçevede yeni anayasa çalışmalarına değinmesi bekleniyor.

"EĞİTİMDEKİ YARATILIŞ TEHLİKESİ"


Sırbistan Başbakanı Vojislav Kostunica, Moskova Patriği 2. Alexi ve Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç'in de söz alacağı 1-5 Ekim günlerindeki toplantıların gündeminde "Eğitimdeki Yaratılış Tehlikeleri", "İftiranın Suç Olmaktan Çıkarılması", "Önleyici Savaş Kavramı" gibi maddeler bulunuyor.

-AİHM YARGIÇLARI KISMEN YİNELENECEK-

AKPM'nin gündeminde ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıçlarının kısmen yinelenmesine ilişkin seçimler de bulunuyor. "AİHM'nin Karşı Karşıya Bulunduğu Ufuktaki Kriz" konulu bir görüşmenin de gerçekleştirileceği Genel Kurul gündeminde "Önerilen ABD/NATO Füze Kalkanının Siyasi Etkileri"ne ilişkin bir oturum bulunuyor.

(ANKA)