kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yemen'de yanardağ faaliyete geçti

Yeni Haber
Yemen'in, Kızıldeniz kıyısı açıklarındaki Cebel Ettayrr adasında bulunan yanardağ dün gece faaliyete geçerek, yüzlerce metre havaya lav ve kül püskürttü. Denizde olduğu sanılan 9 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Resmi haber ajansı SABA'nın haberine ve ada yakınındaki Kananda donanmasına ait gemideki yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, Yemen hükümeti yerleşimin bulunmadığı, askeri tesislerin olduğu adada arama kurtarma çalışmaları için, bölgede filosu bulunan NATO'dan yardım istedi.

Ajans, adadaki bir askeri garnizonun tahliye edildiğini kaydetti. Yakınlardan büyük kargo gemilerinin geçmesi nedeniyle donanmanın gözlem ve kontrol için kullandığı adada tam olarak kaç kişinin bulunduğu bilinmezken, yanardağ patlamasıyla denizde olduğu sanılan 9 kişinin kaybolduğu haber verildi.

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in, donanmaya adaya kurtarma ekibi gönderilmesi ve denizde kaybolanların aranması talimatı verdiği bildirildi.

Kanada firkateyni HMCS Koronto'nun, Yemen'in talebiyle arama kurtarma faaliyetlerine katıldığı kaydedildi.

Yetkililer, yanardağ patlaması sırasında bir NATO filosunun Süveyş Kanalı'na doğru seyir halinde olduğunu belirtti.

Bu arada Petrol Bakanı Halid Mahfuz Bahah, dün gündüz adada, yanardağın faaliyete geçişini tetikleyen yer sarsıntıları meydana geldiğini söyledi.

(AA)