kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dolar 1.20 YTL'nin altında

Yeni Haber
Global piyasalarda gelişen piyasa para birimlerinin genel olarak toparlanmasının ve doların kayıplarının devam etmesi nedeniyle lira Merkez Bankası kapanış kurlarına göre dolar ve euro karşısında sırasıyla yüzde 0.48 ve yüzde 0.14 değer kazandı.

Merkez Bankası gösterge dolar kurunu 1.1990/1.2048 YTL, euro kurunu 1.7062/1.7144 YTL, euro/dolar paritesini ise 1.4230 olarak ilan etti.

Bu kurlara göre liranın yıl başından bu yana dolar karşısındaki değerlenmesi yüzde 17.23, euro karşısındaki ise yüzde 8.52 oldu.

Bankalararası piyasanın spot kapanışında en iyi dolar alış ve satış kotasyonları 1.2060/65 YTL oldu.

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, FED'in faiz indirimiyle birlikte gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin dolara karşı değer kazandığını, YTL'nin de önümüzdeki günlerdeki değer kazanma sürecinin devam edeceğini söyledi.

Enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında 3-16 tarihleri arasındaki Merkez Bankası Para Kurulu toplantısı ve IMF'nin Türkiye'ye gelişi gibi konuların döviz piyasası üzerinde etkili olacağını ifade eden Uskuay, alım müdahalelerinin gerçekleşmemesi halinde ise dolar kurunun 1.10 seviyelerine inebileceği öngörüsünde bulundu.

Goldaş Kıymetli Madenler A.Ş Hazine Uzmanı Dilek Özçelik de, piyasaların bu hafta içinde ABD'den gelen ekonomik verilere odaklandığını, konut satışlarının dayanıklı mal siparişleri ve tüketici güveninin düşük gelmesi gibi unsurların ABD ekonomisinin zayıflığının devam ettiğine dair işaretler olduğunu söyledi. Bu nedenle piyasalarda FED'in 31 Ekim'de yapacağı toplantısında yeni bir faiz indirimi yapacağına dair beklentiler oluştuğunu vurgulayan Özçelik, altın fiyatlarında hafta boyunca 723-736 dolar bandında hareketler gözlendiğini ifade etti.

Özçelik, parite ve petrol fiyatlarındaki yükselişin etkisi altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketin devamını getireceğini, teknik olarak bakıldığında ise altının 736 dolar seviyelerini kırmakta zorlandığını, parite ve petrol fiyatlarının desteklemesine bağlı olarak alım pozisyonlarının devam etmesiyle ilk olarak 740 dolar sonrasında 750 dolar seviyelerine doğru yükseliş beklenebileceğini kaydetti.


AJANSLAR