kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Babam ve Oğlum ilk bana teklif edildi!

* Hep dizilerde parlak rollerde izledik sizi. Çok iyi bir oyuncu olmanıza rağmen sinemada önemli rollerin size teğet geçtiğini söyleyebilir miyiz? Çok uzun yıllar sinemadan ayrı kaldım! Bilfiil sinemanın içinde olup da, rol gelmedi diye bir şey yok. Tercihim dizi yönünde oldu. 20 yıldır durmadan dizi çekiyorum, vaktim olmadı. Hem hikaye olarak, hem seyircimle buluşmam açısından, hem de parasal olarak diziler hayatımda fazla yer aldı. Diziyi bırakıp sinema yapacağım desem bu kadar istikrarlı olmazdım. Dizi sektörüne demir attım.

SEYİRCİ KÜSER!

* Türk sinemasındaki yeni yapılanmayı nasıl buluyorsunuz? Çok güzel filmler var. Ama bazı firmalar, Türk Sineması atağa kalktı, sinemalar doluyor diye abuk sabuk filmler de yapmaya başladı. Gişe yapmaya yönelik gençlik filmleri. Bu filmler Türk seyircisini tekrar kazandıracağım derken yine küstürecek. Bu açgözlülük bizim Türk Sineması'nın başını yer.

'KADER' SÜPERDİ


* Geçtiğimiz yıllardan hangi filmler aklınızda kaldı mesela? Zeki Demirkubuz'un 'Kader'i! Filmi izledikten sonra o kadar heyecanlandım ki, eşime telefon açtım, "Çok güzel bir film seyrettim, meyhaneye gidip içmek istiyorum" dedim. 'Küçük Kıyamet' çok cesaretli bir filmdi. 'Babam ve Oğlum', Serdar Akar'ın 'Barda'sı, Ömer Faruk'un 'Sınav'ı çok iyiydi. 'Babam ve Oğlum'da Çetin Tekindor'un karakteri ilk bana teklif edilmişti ama denk düşmedi zaman olarak... 'Gönül Yarası'nı ise sevmedim. 'Mahallenin Muhtarları' gibi geldi!