kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mahkeme, yargılama giderleri ile vekalet ücretinin de mimar Berna Bora'dan tahsiline karar verdi.

İKSV çıkaramadı yeni ev sahibi attı

Canan YILMAZ SABAH
Kiracı olarak oturduğu dairenin sahibi İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile mahkemelik olan mimar Berna Bora, dairenin yeni sahibinin açtığı tahliye davasını kaybetti..
Ünlülerin iç mimarı Berna Bora, kiracı olarak oturduğu ve daha önce İstanbul Kültür Sanat Vakfı'na (İKSV) ait olan Tarabya'daki boğaz manzaralı dairenin yeni sahibinin açtığı tahliye davasını kaybetti. Bora, daha önce İKSV'nin dairesini alıcılara göstermediği gerekçesiyle mahkemeye verilmişti. Şakir Eczacıbaşı'nın başkanlığını yaptığı İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, genel merkez olarak kullanmak amacıyla Beyoğlu'nda yaklaşık 4 milyon YTL değerinde bir bina satın alınca iç mimar Bora'nın 2000 yılından beri kiracısı olduğu dairenin de aralarında bulunduğu bazı taşınmazlarını satmak için mahkemeye başvurdu. Ancak Bora, alıcıların daireyi gezmesine izin vermedi. İKSV de "kötü niyetli ve uzlaşmaz" olmakla suçladığı Bora'yı mahkemeye verdi. Mahkeme, haftanın iki günü belli saatlerde dairenin alıcılar tarafından görülmesini kararlaştırdı. Ancak Bora, mahkeme kararına da uymayınca dairenin alıcılar tarafından gezilmesi icra yoluyla gerçekleşti.

İHTARI YANITSIZ BIRAKTI
Daire, 20 Kasım 2006 tarihinde Emel Güneş'e satıldı. Yeni ev sahibi Bora'ya evi tahliye etmesi için ihtarname yolladı ve sonra da tahliye davası açtı. Mahkeme, Bora'nın evden tahliyesine, yargılama giderleri ile vekalet ücretini de ödemesini kararlaştırdı. Alacağını tahsil edemeyen Güneş, önceki gün icraya başvurdu. İcra müdürlüğü de Bora'ya tebligat göndererek Güneş'ten 7 gün içinde borcunu ödemesini istedi.