kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tyson, uyuşturucu bulundurduğunu itiraf etti

Yeni Haber
ABD'de, uyuşturucu bulundurmak ve uyuşturucu kullandıktan sonra araba sürmek suçlarından yargılanan eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson, bu suçları kabul etti. Arizona'daki Mesa kentinde görülen duruşmada, daha önceki duruşmaların aksine Tyson'ın suçunu kabullendiği belirtildi. Mahkeme sözcüsü, Tyson'ın bir sonraki duruşmasının 19 Kasım'da görüleceğini belirterek, eski şampiyonun 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılabileceğini söyledi.

Ağır sıklette bir dönem dünyanın bir numarası olan Amerikalı boksör Tyson, uyuşturucu kullanmak, bulundurmak ve uyuşturucu madde kullandıktan sonra arabayla 2 farklı suç işlemekten dolayı yargılanıyordu.

Tyson, 29 Aralık 2006'da Scottsdale'deki bir gece kulübünden çıkışının ardından polisler tarafından durdurulmuş ve yapılan kontrollerde uyuşturucu kullandığı, arka cebinde ve sigara paketinde kokain bulundurduğu ve aracıyla toplum huzurunu bozduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

1986 yılında 20 yaşında Dünya ağır sıklette en genç şampiyon unvanını alarak tarihe geçen Mike Tyson, 1997 yılında Evander Holyfield ile yaptığı unvan maçında rakibinin kulağını ısırarak spor kamuoyunu uzun süre meşgul etmişti.